Annonce
Byliv

Signe stablede kæmpe coronasikker fastelavnsdag på benene: Alle bliver glade af at have gode naboer

Idekvinde og Sørøver Signe Frydenlund i sin terassedør. Foto: Privat
I forgangne weekend kunne Grønttorvets børnefamilier tage på fastelavns-katte-skattejagt på jagt efter poster med katte, der havde fundet gode gemmesteder på hele området.
Annonce

Søndag kunne børnene iføre sig sin udklædning og deltage i online tøndeslagning, der foregik ved at slå en stor tønde bygget af Duploklodser i stykker. Klods for klods, ved hjælp af en terning.

Det er bevægelsespædagog Signe Frydenlund, der selv bor i et af Grønttorvets først opførte huse, Hortensia Hus, der satte skibet i søen.

- Jeg har selv to drenge på 5 og 7 år, men denne fastelavnssøndag var jeg børnefri, så jeg havde hænderne fri til at hygge om alle “mine” andre unger her i lejren. Jeg flyttede selv til Grønttorvet, fordi jeg som enlig mor gerne vil bo et sted, hvor man bliver en del af et fællesskab, siger Signe Frydenlund og fortsætter:

- Vi har brug for hinanden og vi har så gode rammer for det her på Grønttorvet, med fælles tagdrivhuse og et stort fælles spisehus på vej. Men indholdet får vi jo ikke bare serveret på et sølvfad. Det har været superfedt at opleve, at når man så kan bidrage med noget, ja så griber naboerne også bolden.

Annonce

Stor succes

Mere end 50 familier fik sig en god lang gåtur på Grønttorvet i det kolde, men pragtfuldte solskinsvejr og på vejen var der anledning til at få hilst på naboer, der også var på jagt. Og området fik kåret sin (online) kattedronning og kattekonge.

- Min hjerne havde kredset om en alternativ fastelavnsfest et stykke tid. Jeg ville gerne lave noget der var simpelt, coronasikkert og sjovt for mange aldersgrupper. På (s)kattejagten kunne de mindste børn lede efter kattefigurene, de større kunne navigere efter skattekortet og de voksne kom på opdagelse i de mange små byrum og pladser mellem de nyopførte bygninger, siger Signe Frydenlund.


Det er spændende at være med til at præge og skabe meningsfyldt indhold i et helt nyt nabofællesskab. Alle bliver jo glade af at have gode naboer, og jeg tror på, at det er de oplevelser, vi kan få sammen, der gør det lettere at række ud til hinanden i det daglige.

Signe Frydenlund


Arrangementet blev sponsoreret med præmier fra bydelens café: Cuisine ét Florie og den mobile cykelmand RenCykel, ligesom FB gruppen, der har udviklet området, også har bakket op om aktiviteterne.

Vil du gøre det igen?

- Haha, ja da, vi har kun det sjov vi selv laver! Det er spændende at være med til at præge og skabe meningsfyldt indhold i et helt nyt nabofællesskab. Alle bliver jo glade af at have gode naboer, og jeg tror på, at det er de oplevelser, vi kan få sammen, der gør det lettere at række ud til hinanden i det daglige, slutter Signe Frydenlund.

Bedsteveninderne Leonie og Liv fra Amaryllis Hus er i mål med alle 8 katte, hvis navne de selv har noteret undervejs. Foto: Privat

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce