Annonce
Valby

Stor genåbningsfest på Poppelvænget: ‘Ingen skal føle sig ensomme her’

Fest på Poppelvænget. Foto: Jens Mouvielle
Flotte kjoler, strøget skjorter, smil, vin, mad, musik og sang dannede rammen om sommerfesten på Poppelvænget i Valby, der skal skabe endnu stærkere sammenhold og bekæmpe ensomhed i ældreboligerne efter corona.
Annonce

Corona-lockdown har været en stor udfordring for beboerne i ældreboligerne på Poppelvænget, hvor flere har været isoleret og ensomme.

Derfor holdt fem nævenyttige beboere stor sommerfest/genåbningsfest med samvær og fællesskab på dagsordenen.

Og der var ingen smalle steder, da arrangementet torsdag 25. juni løb af stablen, og skulle man være i tvivl, så vidnede smilene om, at festen var tiltrængt.

Annonce

Bekæmper ensomhed

Det har nemlig været en hård tid for flere af beboerne i ældreboligerne på Poppelvænget, der har været plaget af ensomhed under corona-lockdownen.

Derfor havde fem beboere sat sig for at løfte den store opgave at arrangere en fest for alle beboerne, hvor de kunne komme ud og gense hinanden og ikke mindst møde nogle af de mange nye naboer, som er kommet til i løbet af de seneste par måneder.

Initiativtagerne bag arrangementet er nederst fra højre: Britta Petersen, Bente Skytte Rasmussen, Birgitta Renard og øverst fra højre Marion Simonsen og Frank Velling. Foto: Jens Mouvielle

- Det er dejligt at se, der er kommet så mange. Jeg tror, det er fordi folk har siddet så meget alene under corona. Det er dejligt at komme ud, siger Connie Petersen, der har boet på Poppelvænget i 14 år.

Frank Velling, der er en af initiativtagerne til festen, giver hende ret.

- Der er nogen, der ikke har været uden for en dør i tre måneder. Man reklamerer jo ikke med ensomhed, men jeg ved, at mange har siddet for sig selv. Derfor er det dejligt, vi kan hjælpe dem lidt ud med sådan noget som det her, siger han og fortsætter:

- Jeg kan se, at flere, der ikke kender hinanden så godt, sidder og snakker sammen. Og det er jo præcis det, der er meningen med det hele. Det gør mig meget glad.

Annonce

Øget tryghed

Frank Velling, Marion Simonsen, Birgitta Renard, Bente Skytte Rasmussen og Britta Petersen har brugt mange kræfter på at skabe rammerne for festen.

Maden er hentet fra Valby Smørrebrød, der er blevet gjort rent, stillet borde op, lavet invitationer og skaffet musik.


Vi holder øje med hinanden, og det giver tryghed at vide, at man er en del af fællesskabet og ikke er uden for.

Marion Simonsen


Derfor var det en glad Marion Simonsen, der kunne konstatere, at der dukkede dobbelt så mange beboere op som håbet.

- Vi havde satset på 15, fordi det er længe siden, folk har været ude. Men her er jo kommet det dobbelte, og det glæder mig så meget, siger Marion Simonsen.

Fest på Poppelvænget. Frank Velling styrer musikken. Foto: Jens Mouvielle

Hun håber, at fester som denne kan være med til at gøre Poppelvænget til et endnu mere trygt sted at bo:

- Sådan noget som det her er med til at få os til at føle sig trygge ved at bo her, fordi vi kommer hinanden ved og lærer hinanden at kende. Vi holder øje med hinanden, og det giver tryghed at vide, at man er en del af fællesskabet og ikke er udenfor.

Annonce

Mere liv

Poppelvænget har ikke længere en bestyrelse og derfor er det et nyt aktivitetsudvalg, som de fem initiativtagere til festen er med i, som står for arrangementerne for ældreboligerne.

Og der er meget mere på vej.

Ud over den store sommerfest er der også planlagt, at den ugentlige torsdags café skal genoptages, efter at have været lukket ned siden marts, så der igen kan være regelmæssige sociale arrangementer for de ældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce