Annonce
Byudvikling

Surf Valby lukkes af ghettopakken: Erstattes af 'Mit Kvarter'

Kontoret på torvet vil forblive samlingspunktet for det boligsociale arbejde i Valby. Foto: Surf Valby
Annonce

Det boligsociale arbejde i Valby og Sydhavnen kan se frem til ændringer i det kommende år. For de nuværende helhedsplaner Surf Valby og Fællesskaberne i Vigerslev, Sydhavnen og Sjælør udløber 31. december 2020.

Dette skyldes, at parallelsamfundspakken - bedre kendt som ghettopakken - har tilsidesat flere midler på det boligsociale arbejde. Det er den selvejende institution Landsbyggefonden, der økonomisk støtter det boligsociale arbejde i områderne. Nu vil færre midler være tilgængelige, derfor sammenlægges helhedsplanerne.

I 2021 vil de tidligere helhedsplaner indgå i en samlet helhedsplan under navnet 'Mit Kvarter', der vil omfatte over 3.000 lejemål og omtrent 9000 beboere i Valby og Sydhavnen. Maria Elborg Noer, hidtil leder af Surf Valby, bliver ny leder af den samlede helhedsplanen. Et projekt, hvor sociale sammenhænge vil præge dagligdagen:

- I den nye helhedsplan sætter vi sammen med beboere og samarbejdspartnere fokus på kvarternes helhed og på at skabe sociale sammenhænge, der understøtter den fysiske udvikling, der i disse år bliver igangsat i mange af vores boligområder, siger den nye leder og tilføjer:

- Vi vil bidrage til at skabe socialt sammenhængende boligområder, hvor uddannelse, arbejde, medborgerskab, trivsel og tryghed præger dagligdagsbilledet.

'Mit Kvarter' har til formål at skabe de bedste muligheder for børn og unge i boligområderne, når det omhandler uddannelse, beskæftigelse og meningsfulde aktiviteter. Yderligere vil der arbejdes på at udvide forældrenes kompetencer i forhold til deres børns trivsel og skolegang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce