Annonce
Valby

Sydhavnspoeten: »Stop byggeplanerne for Stejlepladsen, Amager Fælled og Selinevej«

Kaj Jessen har boet i Sydhavnen i en menneskealder og har kæmpet for sin bydel gennem alle årene. - Foto: Benedicte Lorenzen
Annonce
Annonce

Kaj Jessen

Talsmand foreningen Det grønne knæ

’20-20’ – det lyder godt, når det siges højt og det bliver forhåbentligt også godt for de fleste. Eller i det mindste bedre. Vi har et nyt politisk flertal i Folketinget, som har skrevet sig ind i optimismen og forandringen, men vi mangler at se beslutninger, der føres ud i livet og virkelig sætter en omstilling i gang i vores slidte samfund.

Det er fra Folketingets flertal, vi skal forvente nye love, der tvinger landets kommuner og regioner til at sikre bedre forhold for de magtesløse og en genfletning af det sociale sikkerhedsnet, som tidligere var så tæt, at hjemløse var en sjældenhed og fattigdom ikke var aktuelt i den offentlige debat.

De vil sikre et grønt og bæredygtigt Danmark, så de kunne starte med at trække ophævelserne af fredninger i København tilbage.

Borgerrepræsentationen har udskudt vedtagelsen af en ny Kommuneplan til 30. januar. Lad det være mit største ønske til 2020: Stop byggeplanerne for Stejlepladsen, Amager Fælled og Selinevej. Vedtag i stedet ambitiøse planer for nye naturområder, der kan sikre Københavns, Frederiksbergs og Hvidovres børn en fremtid, hvor de kan komme til fredelige grønne områder med vilde dyr og planter, høj himmel og frie udfoldelsesmuligheder.

På det helt nære plan kan vi i haveforeningen Kalvebod, hvor jeg bor, fejre 100 års fødselsdag, 1.maj 2020 og samtidig, at vi nu endelig er anerkendt som helårsbeboet havehusbebyggelse.

Jeg ønsker alle i Sydhavnen et Godt Nyt År og mange gode ting at fejre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce