Annonce
Byliv

Tim og Tina vil bekæmpe ældres ensomhed med deres store passion

Tim Kring og Tina Jensen er kommet på en smart og hjertevarm idé, der skal sikre, at ensomme ældre kan komme ud og få samvær med hinanden på en sikker måde. Foto: Privat
30-årige Tim Kring og hans kæreste Tina Himmelstrup Jensen har besluttet sig for at bekæmpe ensomhed blandt ældre med noget af det, de holder mest af.
Annonce

- Her skal være rart at være, det er vigtigt. Når man kommer her, skal det være lidt som at træde ind i sin stue, man skal føle sig godt tilpas, så man kan hygge sig med de andre. Og så skal man få lidt sved på panden, selvfølgelig.

Ordene kommer fra Tim Kring, der kommer fra foreningen Alfa Omega Vægtløftning på Trekronergade 126 K.

Foreningen er stiftet for at udbrede kendskabet til vægtløftning, som Tim Kring stadig dyrker på højt plan, og som han har planer om at konkurrere om en OL plads i, hvis corona tillader det.

Men kendskabet til den fælles passion er ikke den eneste årsag til, at parret for et år siden stiftede foreningen og fandt lokaler i Ny Ellebjerg Fysioterapi.

De vil nemlig også gerne hjælpe folk med at få nye fællesskaber, mens de får sved på panden i form af styrketræning. Fra årsskiftet har de fået mulighed for at tilbyde et gratis forløb for ældre uden for arbejdsmarkedet, da der er en gruppe som er særligt hårdt ramt af ensomhed under corona.

- Vi ved, at det kan være svært for den her gruppe af folk, der er stået af arbejdsmarkedet, at finde sociale fællesskaber under corona. Derfor har vi søgt om midler, der gør det muligt for os at tilbyde et gratis forløb med styrketræning hos os, for folk, der kunne have særlig godt af at komme ud og hygge sig og få lidt samvær med andre på en sikker måde, siger Tim Kring.

Her træner Tim Kring et medlem af forneingen Alfa Omega Vægtløftning, og der er tid til måde grin og smil undervejs. Foto: Jens Mouvielle
Annonce

Sådan melder du dig

Pengene til projektet er givet af slots- og kulturstyrelsens puljemidler til projekter, der skal afhjælpe ensomhed.

Der er i alt 16 pladser fordelt over to perioder, hvor de deltagende har mulighed for at komme ned forbi vægtløftningsklubben og styrketræne i trygge rammer med enten Tim eller Tina som instruktør.

Det foregår sådan, at man tilmelder sig på alfaomegavlvalby@gmail.com, hvor der vil køre to hold, et alfa-hold og et omega-hold sideløbende, med fire personer på hvert hold.

Tiderne for træningen er for alfa-holdet tirsdag og torsdag klokken 12-13 og for omega-holdet tirsdag og torsdag fra 13.30-14.30, og projektet lægger fra land 5. januar og løber derefter 13 uger frem.

Vigtigt at notere sig er, at hvis corona ikke tillader, at  faciliteterne benyttes, har Tim og Tina fået lov at udskyde starten. Men helt sikkert er det, at forløbet kommer til at køre.


Vi ved, at det kan være svært for den her gruppe af folk, der er stået af arbejdsmarkedet, at finde sociale fællesskaber under corona. Derfor har vi søgt om midler, der gør det muligt for os at tilbyde et gratis forløb med styrketræning hos os, for folk, der kunne have særlig godt af at komme ud og hygge sig og få lidt samvær med andre på en sikker måde.

Tim Kring, stifter af Alfa Omega Vægtløftning


Den halve times mellemrum mellem de to hold er forbeholdt hygge og kaffe i fælleslokalet, som Tim Kring ser som en meget vigtig del af projektet.

- Det er vigtigt for os, at vi har tid til at hygge og snakke med hinanden under og efter træningen, for det er jo her, vi skaber relationerne, der forhåbentligt kan vare ved og vokse sig så stærke, at de deltagende også vil se hinanden uden for vores lokaler, siger Tim Kring.

Der er som sagt stadig pladser ledige. Første gruppe på otte personer træner fra uge 1 til uge 13. Efterfølgende starter et helt nyt kuld ud og træner fra uge 14 til uge 27. Ens fysiske form er ikke af betydning, da Tim og Tina finder et niveau, der passer til den enkelte deltager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce