Annonce
Verdensmål

Tre skoler sætter madspild og ernæring på skemaet

Mange elever i Valby kommer nu til at opleve, at madspild og mad uden kød vil fylde mere i undervisningen. Pr-foto
Annonce

Nu kan elever på Kirsebærhavens Skole, Sankt Annæ Gymnasium og Vigerslev Allé Skole se frem til et lidt andet skoleskema end normalt. Ud over de klassiske fag matematik og dansk kommer undervisningen også til at centrere sig om ernæring, madspild og mad uden kød.


I kombination med FN’s Verdensmål giver faget en oplagt mulighed for at tale om klima, miljø, madspild og bæredygtighed

Elisabeth Rosenbeck Viksnins, kommunikationschef for Spar Nord Fonden


Det sker efter Spar Nord Fonden, i et samarbejde med Danmarks Lærerforening, i starten af 2020 fik 35 folkeskoleklasser igennem et pilotprojekt. Formålet var, at eleverne skulle spise sig gennem madkundskab i et otte-ugers forløb.

Pilotprojektet var så stor en succes, at Spar Nord Fonden nu giver alle folkeskoler adgang til undervisningsmaterialet fra næste skoleår.

Forløbet tager afsæt i FN's Verdensmål, herunder punkt nummer 12, med fokus på blandt andet ansvarligt forbrug og reduktion af madspild.

- Madkundskab i sig selv er både et vigtigt fag og nu også et eksamensfag som valgfag. I kombination med FN’s Verdensmål giver faget en oplagt mulighed for at tale om klima, miljø, madspild og bæredygtighed som teoretisk baggrund for fornuftig madkundskab, siger  Elisabeth Rosenbeck Viksnins, kommunikationschef for Spar Nord Fonden, i en pressemeddelelse.

Læs mere på: https://www.sparnordfonden.dk/verdensmaal-og-madkundskab.aspx.

Annonce
Annonce
Bolig

Nedrivning på Smedestræde er næsten færdig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Valby

Ældre herrer i nye fodboldstøvler

Annonce