Annonce
Valby

Tv-serie fra Valby har taget danskerne med storm: På papiret burde det ikke have været muligt

CENTRUM. Foto: Jesper Christensen, Henrik M. Kaarsholm & Jonas Møller, Sophus Wolf og Louis Jablonski.
Den yderst populære ungdomsserie CENTRUM, der har haft mange af sine optagelser i Valby, er nu afsluttet. Her er instruktørens ord om tv-serien fra Valby, der blomstrede under corona.
Annonce

Flere kendte danskere som Christopher, Mick Øgendahl, Stephania Potalivo, Alex Høgh og Thor Farlov har medvirket i Jonas Risvigs Youtube-serie CENTRUM, der har taget de unge med storm og som er blevet sammenlignet med ungdomsserier så store som norske SKAM.

Instruktøren Jonas Risvig, der selv bor i Valby, har lavet mange af seriens scener fra vores bydel, og han har brugt en helt særlig metode for at få fat i de mange kendte danskere, der medvirker i de i alt 22 afsnit af serien.

Det fortæller han i et interview med smykkefirmaet Cuff Copenhagen, der også spiller en rolle i serien.

Annonce

Kendte danskere medvirker

- De administrative kræfter hader det, men jeg river altså fat i folk i byen, på kaffebaren og på gaden og sørger for at udveksle informationer uden om deres agenter eller manager. Dét handler om at have en vision og turde at konkretisere for folk, hvad man drømmer om. Min fantasi er så bimlende vanvittig og fuld af energi, at folk falder for den, siger Jonas Risvig til Cuff Copenhagen og fortsætter:

- Så da jeg først fik min gode ven Alex Høgh og Thor Farlov med og viste, hvor fedt det var at deltage i CENTRUM, så var det intet problem at få de andre med. Folk er så megafede at arbejde med, når de forstår universet og rammerne i projektet. Når selv KLAMFYR ruller op i sin slæde for at spille skuespil, må det være fordi, man har gjort legen vedkommende for ALLE.


Når selv KLAMFYR ruller op i sin slæde for at spille skuespil, må det være fordi, man har gjort legen vedkommende for ALLE.

Jonas Risvig, instruktør


Det har alligevel overrasket Jonas Risvig, at tv-serien, der på papiret ikke var mulig da den blev til i en tid, hvor de fleste brancher oplevede umulige kår, har fået så meget medvind. Og ikke mindst, at han via sin tv-serie har været i kontakt med så mange kendte danskere.

- Det har været skørt at være i kontakt med så mange af dem, som jeg aldrig troede, at jeg ville komme til at arbejde med. Pludselig står de bare dér, i Valby foran min hoveddør og glæder sig til at spille med i vores Youtube serie, siger han.

Annonce

Optaget under corona

Serien handler om, hvordan de unge har oplevet corona. Her skildres de unges liv gennem de fire skuespillere Silje Havmøller Schmidt, Anemone Camphausen, Erik Schmidt og Martha Hart-Hansen.

Serien er filmet over en periode på tre måneder og har taget fat i aktuelle begivenheder som pressemøder og lignende, der har påvirket handlingen.

CENTRUM. Foto: Jesper Christensen, Henrik M. Kaarsholm & Jonas Møller, Sophus Wolf og Louis Jablonski.

- Det har været surrealistisk at opleve, hvor mange unge som har manglet et portrætterende fiktionsprojekt som CENTRUM, som gør alt andet end at pakke de unges liv ind i en voksen verden. At det skulle blomstre midt under coronakrisen har været surrealistisk, da alle kollegaer omkring mig har stået stille. På papiret burde vores serie ikke have været mulig, men alligevel står jeg nu tilbage med det vigtigste værk i min karriere som instruktør, siger Jonas Rising og giver sin største læring fra projektet:

- At man aldrig må lyve overfor sig selv eller sit publikum. De eneste man engang imellem må tage røven på, er dem, som fortæller dig, at du fantaserer for meget. Lad os hjælpe hinanden med at drømme lidt mere og engang imellem gå på opdagelse på det dér loftrum, som vi som voksne mennesker aldrig længere besøger.

Du kan se eller gense afsnittene fra CENTRUM her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce