Annonce
Valby

Udeservering skaber debat: Er byen for mennesker eller biler?

Halifax i Skolegade har sammen med byens andre resturenter og cafeer fået tilladelse til at inddrage dele af de foranliggende parkeringspladser, som følge af foråets hårde corona-nedlukning.
Debatten om bilfrie byer og kampen om arealerne er blusset op, efter Halifax i Skolegade har fået tilladelse til at inddrage en del af parkeringspladserne til udeservering sommeren over.
Annonce

Kan godt se, hvordan det bidrager med hyggelig stemningen i byen, men hvor skal vi nu finde parkeringspladser henne?

Olivia Kie Dewsen


Til og med oktober har alle byens restauranter og cafeer mulighed for at søge om ekstra udendørsarealer, en såkaldt 'Covid-19 særtilladelse'. Dette er et forsøg på at skabe flere spisepladser, som kan være en ekstra hjælp til at indhente den tabte fortjeneste i forbindelse med landets nedlukning.

Burgerkæden Halifax med beliggenhed i Skolegade har fået bevilling til at inddrage en del af de foranliggende parkeringspladser. Det beretter Valby Lokaludvalg om via et opslag på Facebook.

Ud fra Facebook-opslagets kommentarfelt har restaurantens udvidede udendørsareal, og dermed overtagelse af flere parkeringspladser, skabt rører blandt beboerne i Valby, og debatten om biler i byen deler vandene.

Annonce

Byer for mennesker og ikke for biler!

- Sådan, byer for mennesker og ikke for biler! skriver Facebook-brugeren Lasse Gadegaard i kommentarfeltet til Valby Lokaludvalgs Facebook-opslag.

Flere Valbygensere er enige om, at Halifax's udvidede udendørsareal er til stor gavn for restauranten og ikke mindst Valbys byliv.

- Der giver god mening. Lad det være permanent. I Danmark har vi næste ingen udeservering, hvilket ikke giver mening. Vores torve og pladser ligger underligt øde hen og det giver en kold og kedelig stemning. I Amsterdam boomer det med udeservering, og det er så hyggeligt og giver god stemning og dynamik. Og det viser også, at det ikke behøver at ende i "Klondike", hvis man tillader noget mere, skriver Christian Borum i kommentarfeltet.

Her er der enighed fra flere Facebook-brugere, der opfatter initiativet særdeles positivt, og noget der med fordel kunne være en start på en større udfasning af biler i byen.

- Kunne godt gøres permanent for min skyld, skriver Jesper Nilensen.

- Måske en start til at få bilerne ud af byen? Kommenterer Christine Bach Olsen.

Annonce

Hvor skal vi nu finde parkeringspladser henne?

Mens de nye muligheder for udeservering vækker glæde blandt lækkersultne borgere, skaber det nye bekymringer hos de Valbygensiske bilejere.

- Udeserveringen fjerner mindst 5 parkeringspladser. Kan godt se, hvordan det bidrager med hyggelig stemningen i byen, men hvor skal vi nu finde parkeringspladser henne? Lyder det bekymret fra Olivia Kie Dewsen i kommentarfeltet.

- Godt vi ikke bor i Skolegade mere. Vi brugte altid halvanden på at finde en plads. Synd for beboerne, kommenterer Charlotte Lindahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Parkering er en mangelvare

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce