Annonce
Byliv

Umut sparker døren ind til Valby: Det er lidt som at komme hjem

Umut Sakarya har fart på. Nu både på Nørrebro og i Valby. Foto: Jens Mouvielle
Fredag 25. september er første dag i kult-kokken Umut Sakaryas nye kebabshop i Valby. Navnet er Guldkebab by Guldkroen, som den man kender fra Nørrebro. Alligevel bliver den nye biks helt sin egen.
Annonce

- Jeg gik jo på kokkeskole lige herovre, siger Umut Sakarya og peger ned mod Vigerslev Allé, hvor Hotel- og Restaurantskolen ligger.

- Jeg brugte jo ni måneder af mit liv her, og jeg plejede at vade op og ned ad den her gade i pauserne på kokkeskolen for at lede efter mad og fange noget kebab i pauserne. På den måde er det her lidt som at komme hjem.

Umut Sakarya står på Toftegårds Allé, nærmere bestemt ud for nummer 38 lige mellem Paradis Is og slikbutikken. Det er her han sammen med sine partnere åbner sin nye kebabshop Guldkebab By Guldkroen fredag 25. september. Og det giver god mening.

Annonce

Hvorfor Valby?

Af alle steder for Umut Sakaryas næste kebab-eventyr blev det Valby. Og hvorfor så lige det?

- Der er et kæmpe potentiale i Valby. Der bor virkelig mange mennesker her, som vi ikke har været tilgængelige for før nu, og så havde min partner lokalet her på adressen i forvejen. Da det blev ledigt, sad vi lidt og jokede med, at det kunne være fedt at åbne en ny biks her, siger Umut Sakarya og fortsætter:

- Vi jokede, for der ligger jo fucking meget kebab her i forvejen. Vores andre madsteder ligger lidt mere for sig selv, men her er vi jo omgivet af shawarma og andre alternativer. Men vi tror på det, fordi vi kan tilbyde noget andet og noget lidt mere nørdet, end hvad der ellers er.

Inde i den nye kebab-biks hænger kunst fra upcoming kunstnere, der har lavet noget med Umut. 'Jeg har selv malet lidt, og det er sgu meget fedt, når nogen gider betale, for det man laver. Så det har jeg gjort', siger Umut Sakarya. Foto: Jens Mouvielle

I Valbys nye Guldkebab består kødet på rullen af svinenakke, selvfølgelig. Derudover kan man få den kendte durumrulle, der måler en meter, præcis som man kender den fra søsterbutikken på Nørrebro.

Man kan også få Umuts yndlingsdrik fernet branca i den speciallavede version Guldfernet, ligesom der er shots som ‘Brandbil’ og ‘Tyrkersvin’ at finde i glasmontrerne. Alligevel adskiller Valbys udgave af Guldkebab sig fra den på Nørrebro.

Annonce

Noget for sig

Valbys nye Guldkebab er mindre og mere take-away-agtig end den på Rantzausgade på Nørrebro.

- Vi har de helt samme produkter her, men konceptet er mere stramt. Det her er en lille kebab-biks, for det er sådan, normale kebab-butikker er, og så er det hovedsageligt take-away, hvorimod den på Nørrebro er mere restaurant-agtig, siger Umut Sakarya.


Der er et kæmpe potentiale i Valby. Der bor virkelig mange mennesker her, som vi ikke har været tilgængelige for før nu, og så havde min partner lokalet her på adressen i forvejen. Da det blev ledigt, sad vi lidt og jokede med, at det kunne være fedt at åbne en ny biks her.

Umut Sakarya


Selvom der er en del konkurrence at hente på markedet for kebab i Valby, så er Umut sikker på, det nok skal blive en succes, fordi hans version af maden er anderledes fra de andres.

- Vores kebab er ret unik. Den er virkelig nørdet, kan man sige, for den består af en helt masse dele, jeg har taget til mig fra alle de steder i både Danmark og verden, hvor jeg har rejst rundt og smagt kebab, siger Umut og griner.

Annonce

Anderledes opstart

Da nyheden med Guldkebab til Valby kom frem, var det med gratis kebab til de første 200 kunder på åbningsdagen fredag 25. september.

Restriktionerne for forsamlinger er dog siden blevet justeret til 50, og det ændrer planerne.

Umut Sakaryas nye kebab-biks ligger i Valby. Foto: Jens Mouvielle

- Jeg vil ikke risikere at samle for mange mennesker, for jeg ved, det kan komme til at gå amok, når vi åbner med sådan et tilbud, og det vil være uansvarligt. Derfor bliver åbningen mere rolig, og så tager vi kebab-festen, når det kan lade sig gøre.

Åbningsfesten med de gratis kebab er rykket til fredag 9. oktober kl. 16, hvor Umut og hans partnere forventer, at restriktionerne lempes. Facebook-beskeden lyder således:

- Kære venner! Vi åbner Guldkebab i Valby på fredag, men vi har rykket vores åbningsfest med 200 gratis rulle-kebab til den 9. oktober pga. mor Mettes tiltag for at beskytte os mod corona og smadre den danske restaurationsbranche.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet udsender opdateret signalement af flugtbilisten: Vi har brug for borgernes øjne og ører

Annonce