Annonce
Byliv

Valby Bibliotek får ekstra millioner: Hvor er det dog lykkeligt

Valby Lokaludvalg kæmper for den rette biblioteksløsning på Toftegårds Plads
Annonce

Fremtiden for Toftegårds Plads, der ligger i hjertet af Valby, har været et samtaleemne i bydelen i mange år.

Den store, åbne plads skal have mere liv, og det skal et integreret bibliotek være med til at skabe. Men hvordan og hvorledes det bibliotek skal udformes, afhænger af, hvor mange midler, som øremærkes dertil. Det er nu faldet på plads.

For oven i de 72 millioner, der er afsat projektet, er det ved budgetforhandlingerne netop blevet besluttet, at der skal tilføres yderligere 26,4 millioner til Valbys nye bibliotek.

Annonce

Kulturelt knudepunkt

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), glæder sig over, at Toftegårds Plads med de ekstra midler nu kan blive endnu grønnere, end der ellers var lagt op til.


Efter mange års kamp lykkedes det nu at få hele finansieringen på plads, så vi faktisk kan realisere projektet på det niveau, som vi ønsker og som vi virkelig kan være stolte over. Det er næsten ikke til at fatte – hvor er det dog lykkeligt!

Maria Frej, medlem af Borgerrepræsentationen for SF og lokal valbyborger


- Med Toftegårds Plads får Valby ikke bare et nyt kulturelt knudepunkt – vi får også bundet det gamle og det nye Valby bedre sammen med et nyt levende mødested for alle uanset baggrund alder og interesser, siger Frank Jensen og fortsætter:

- Nu har vi sikret ekstra 26 millioner kroner til projektet, så Valby kan få en fantastisk og endnu grønnere plads – med siddetrin, græs, stauder og træer side om side med kulturhus, boliger og det flotte nye bibliotek med grønt tag.

Annonce

Glæde

I Valby Lokaludvalg glæder man sig også meget over, at Biblioteket på Toftegårds Plads har fået bevilliget ekstra midler.

- Det er utrolig vigtigt for Valby, at der er bevilget penge til at realisere det bibliotek, der er stillet i udsigt. Der er jo ikke tale om, at vi ønsker os ekstra penge til luksus, men om at realisere biblioteket i den udgave, hvor det lever op til de krav, der blev stillet, siger Michael Fjeldsøe, formand for Valby Lokaludvalg.

Også Maria Frej, der er medlem af Borgerrepræsentationen for SF og lokal valbyborger, glæder sig over, at der nu - for hende - er en holdbar plan for Toftegårds Plads.

- Vi kom i mål med Valby Bibliotek! Efter mange års kamp lykkedes det nu at få hele finansieringen på plads, så vi faktisk kan realisere projektet på det niveau, som vi ønsker og som vi virkelig kan være stolte over. Det er næsten ikke til at fatte – hvor er det dog lykkeligt!

Annonce
Annonce
Bolig

Nedrivning på Smedestræde er næsten færdig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Valby

Ældre herrer i nye fodboldstøvler

Annonce