Annonce
Byliv

Valby får nyt gavlmaleri fra lokale kunstnere: Det er en kæmpe ære

Visualisering af gavlen, som den kommer til at se ud. Foto: Gunnar Wille
På efterårsferiens første dag begynder arbejdet med at male den store gavl lige ved Valby Bibliotek overfor Spinderiet. Gavlmaleriet bliver kulminationen på den lokale kunstner Gunnar Willes karriere og kommer til at indeholde hans største figurer blandet med lokal Valby-charme.
Annonce

Det er efterhånden nogle år siden, idéen tikkede ind i den lokale børnebogsforfatter Gunnar Willes mailboks fra de to kunstnere Peter Andersen og Martin Frandsen. De ville lave et stort gavlmaleri med hans kendte figurer til børn som motiv.

- Det må I selvfølgelig gerne, men jeg vil være med, lød Gunnar Willes svar.

Nu er de sidste godkendelser så småt faldet på plads, og mandag i efterårsferien går det løs. Valby bliver et gavlmaleri rigere, og der kommer fuld smæk på farverne.

Annonce

Det største

Gavlmaleriet er blevet til med støtte fra Valby Lokaludvalg og males på gavlen tilhørende Andelsboligforeningen Tingstedet i Skolegade 2A og 2B. Inden projektet kan begynde, skal den færdige skitse godkendes af andelsboligforeningen. Det har de på dagsordenen tirsdag.

Gunnar Wille fortæller, at samarbejdet med andelsboligforeningen har været rigtig godt, og hans øjne lyser op, når han tænker på projektet.

- For mig er det en gave at få lov til at være med til det her. Det er helt fantastisk. Det er en slags kulmination på min karriere at lave den her gavl, så det er en kæmpe ære, siger Gunnar Wille og fortsætter:

Gunnar Wille kan ikke vente med at komme i gang med arbejdet. Foto: Jens Mouvielle

- Det er en fantastisk gavl, vi har fået lov til at male på. Det er nærmest ved indgangen til Valby, når man kommer fra stationen og skal mod Spinderiet, så det er så godt.

Gavlmaleriets motiv er inspireret af en plakat, Gunnar Wille har lavet for år tilbage. Plakaten er modificeret med Gunnar Willes mest kendte figurer som Magiske Mads og Skrumpen, ligesom der både er hevet lidt Valby-bebyggelse med samt bog-referencer til biblioteket, der ligger lige ved siden af gavlen.

Gavlmaleriet males med holdbar maling, så det kan klare vind og vejr i mange år.

Annonce

Kæmpe stillads og højdeskræk

Når Gunnar Wille, Peter Andersen og Martin Frandsen skal klatre op på det kæmpestore stillads og påbegynde gavlmaleriet mandag 12. oktober, bliver det ikke uden en klump i maven på Gunnar Wille.

Han lider nemlig af højdeskræk, og da han skal male alle de sorte omrids på gavlmaleriet skal han helt op i toppen. Og der er langt op - eller ned for den sags skyld.


For mig er det en gave at få lov til at være med til det her. Det er helt fantastisk. Det er en slags kulmination på min karriere at lave den her gavl, så det er en kæmpe ære.

Gunnar Wille, børnebogsforfatter og kunstner


- Det bliver meget spændende, og jeg er meget nervøs. Jeg hader simpelthen højder, så det bliver en udfordring. Men jeg vil være med, så det med højdeskrækken må jeg komme over, griner Gunnar Wille.

Malerarbejdet går som nævnt i gang mandag i efterårsferien, og de nysgerrige kan møde kunstnerne til en snak om værket foran arbejdspladsen kl. 13 hver dag, inden de klatrer tilbage på stilladset efter frokost.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Hustru anklager partitoppen: Socialdemokratiet har koordineret angrebet på Frank

Historie

Den sidste rest af det gamle Valby risikerer nedrivning: Det er et stykke unikt lokalhistorie, der fjernes på et forkert grundlag

Annonce