Annonce
Byudvikling

Valby forbedres: Byen skal være tilgængelig for alle

Valby får bedre tilgængelig fra næste år. Foto: Benedicte Lorenzen
Mange steder har gangbesværede svært ved at komme rundt. Det forsøger kommunen nu at lave om på, og forbedrer blandt andet tilgængeligheden ved Valby Station.
Annonce

Mange steder i byen kan det være svært for gangbesværede eller mennesker med handicap at komme rundt, og det skal der laves om på.

Københavns Kommune går nu for alvor i gang med fire tilgængelighedsruter, herunder en ved Valby Station, der skal gøre det lettere at komme rundt i byen uden besvær.

De fleste tænker ikke over, hvor langt skiftet fra fodgængerfelt til fortov er, når de begiver sig rundt i København. Men for personer i kørestol, med rollator eller andre gangbesværede kan en sådan overgang være svær, hvis ikke den er tiltænkt dårligt gående.

Derfor sættes der nu et arbejde på at øge tilgængeligheden på to ruter i gang – den ene altså ved Valby Station. De konkrete udfordringer ved tilgængeligheden, der nu skal øges, kan blandt andet være ujævn belægning, for smalle gangbaner, manglende ramper og andre uhensigtsmæssige indretninger, som gør det sværere for nogle at bevæge sig rundt.

Og det er vigtigt, at der bliver lavet om på strukturen hurtigst muligt, mener teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL)

-Med tilgængelighedsruterne gør vi det lettere at komme rundt til rejse som som offentlig transport, sundhedsvæsen og kulturtilbud i fire udvalgte områder. København er en hovedstad for alle, og derfor skal byen også være tilgængelig for alle, siger hun.

På Valby Stations rute er der registreret 313 tilgængelighedsbarrierer, der gør det sværere for gangbesværede at bevæge sig rundt. Arbejdet med at forbedre de fire ruter, der udover Valby Station tæller ruter ved Lergravsparken på Amager, ved Nørre Voldgade i Indre by og ved Sjællandsgade på Nørrebro, forventes at blive igangsat i begyndelsen af 2021.

Ruterne forventes færdige og klar til brug inden udgangen af næste år. De samlede udgifter beløber sig op til godt 14 millioner kroner, herunder 3,3 millioner til projektet i Valby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Valby

Ikke flere indhug i det grønne Valby, tak!

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Annonce