Annonce
Kultur

Håbet fik plads i Valby: Skønt at mærke liv

Smil, farver, dans og glæde ved Valby Kulturdage lørdag 5. september. Foto: Jacob Crawfurd
Valby Kulturdage blev grundet COVID-19 afholdt i en ny form, hvor folk kunne gå på oplevelse i bestemte zoner rundt omkring i vores dejlige bydel. Og selvom intet var, som det plejer, har reaktionerne været positive.
Annonce

Summen af liv i gaderne. Folk, der er ude for at være sammen med deres nærmeste og mærke byen. De er ude og opleve.

Hvadenten det er de helt små, der skal fægte, se teater eller have et ballondyr, eller det er de lidt større, som skal gå i fodsporene på Olsen Banden, tage et slag skak eller se kurdisk folkedans, så handler det om at få oplevelser sammen.

4. og 5. september stod i fællesskabets tegn i Valby. Her blev Valby Kulturdage afholdt på en ny måde, hvor man - som det ellers har været kendetegnet - ikke spærrede Valby Langgade af.


Vi har virkelig savnet at der sker noget i byen, skønt at mærke liv og kunne mødes om noget - så lever vi med alle restriktionerne og den konstante afspritning

Reaktion fra Valby Lokaludvalgs indbakke


Valby Lokaludvalg stod bag og stod fast på kulturdagene COVID-19 til trods, fordi de gerne ville vise, at der er lys på den anden side af pandemien. Og så for at slå et slag for kulturen, der har haft uhyre trange kår.

Valby Kulturdage var en forsigtig fest, der bragte smil og god stemning med sig. Foto: Jacob Crawfurd

- Vi håber, kulturdagene kan være med til at holde kulturlivet i gang, men også at de giver folk en fornemmelse af, at der er en fremtid på den anden side af det her. Det kan give noget inspiration og et lille håb om, at vi ikke er lukket inde resten af vores dage, men at vi godt kan finde ud af at gøre ting på andre måder, når det er nødvendigt, fortalte Michael Fjeldsøe, formand for Valby Lokaludvalg, op til afviklingen af kulturdagene.

Annonce

Skønt at mærke liv

Tre små piger, der sidder ved siden af hinanden og skærmer sig for regnen med en jakke bredt ud over deres hoveder, og en håndfuld voksne, der skråler med på musikken ved gadekæret. Folk tog ud til trods for dryppende vejr og nød, at der skete noget i byen.

Tre piger søger ly for regnen og venter på næste optræden. Foto: Jacob Crawfurd

For det var noget, folk i den grad trængte til:

- Vi har virkelig savnet at der sker noget i byen, skønt at mærke liv og kunne mødes om noget - så lever vi med alle restriktionerne og den konstante afspritning, lyder en reaktion på kulturdagene, mens en anden konstaterer:

Der blev spillet skak til den store guldmedalje lørdag 5. september til Valby Kulturdage. Foto: Jacob Crawfurd

- Hvor er det dog hyggeligt i år! Håber I beholder dette koncept fremover, for det er 100 gange hyggeligere og meget mere overskueligt end det gamle, uskønne gadecirkus, hvor folk myldrede rundt som sild i en tønde. Især musikken ved gadekæret er rigtig hyggelig og samler også mange unge mennesker. Tingstedet er også populær med max antal publikummer. Stor ros til jer for at sørge for, at alle coronaregler overholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Valby

Ældre herrer i nye fodboldstøvler

Venskab

Efter 18 år på herberg fik Ole hjælp til ensomheden med en netværksven: Hvis han ikke hører fra mig, skal han sgu nok ringe

Annonce