Annonce
Byliv

Valby Station har fået flere forbedringer: Slut med usikre forhold for cyklister

Der er kommet bedre forhold for cyklister ved Valby Station. Foto: Morten Tjerrild, DSB
Der er sket ting og sager ved Valby Station. Her er nemlig blevet opsat 400 p-pladser til cykler, ligesom der er lavet flere andre forbedringer for blandt andet at gøre transporten til stationen mere sikker.

Københavns Kommune og DSB kan nu tilbyde en moderniseret og forbedret udgave af Valby Stations forplads mod Lyshøjgårdsvej. Forpladsen har været præget af mange dårligt placerede cykler, en utidssvarende busopstilling og usikre forhold for cyklister. Men nu er det fortid.

Pladsen er nemlig blevet indrettet med en cykelsti, der løber fri af busser og buspassager, en moderne by-busafvikling samt velplacerede cykelstativer, taxaholdepladser og holdested for private busselskaber.

Udover det er der nu et gennemgående fortov til fodgængerne langs Lyshøjgårdsvej, og det sikrer blandt andet tryg færdsel mellem de to indgange til stationen fra Lyshøjgårdsvej og busperronen.

Det lykkes at indarbejde de fleste eksisterende træer i god vækst i den nye indretning, og der er plantet nye træer og dermed blev antal af træer på forpladsen øget.

Annonce

Politisk tilfredshed

I Københavns Kommune er teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen glad for at kunne præsentere de forbedrede forhold for både københavnere og pendlere:

- Der har længe været et behov for at få skabt en bedre indretning af de mange funktioner på bagsiden af Valby Station, og det er vi nu lykkedes med sammen med DSB. Vi har gjort det mere attraktivt at tage cyklen med i kollektiv transport, og samtidig har vi også fået flere træer og et bedre flow i området, som kommer alle til gavn. Det er jeg både glad for og tilfreds med.


Der har længe været et behov for at få skabt en bedre indretning af de mange funktioner på bagsiden af Valby Station, og det er vi nu lykkedes med sammen med DSB. Vi har gjort det mere attraktivt at tage cyklen med i kollektiv transport, og samtidig har vi også fået flere træer og et bedre flow i området, som kommer alle til gavn. Det er jeg både glad for og tilfreds med.

Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester


DSB er meget tilfreds med samarbejdet med Københavns Kommune.

- Det er ikke let at få de mange forskellige interesser til at matche i sådan et projekt, men jeg synes, vi kommet godt i hus og har landet et projekt, der rammer alle interessenterne godt. I DSB er vi særligt tilfredse med, at det er lykkes at indarbejde en betydelig forøgelse af arealet til cykelparkering, da det underbygger vores strategi om den sammenhængende rejse, siger underdirektør i DSB Ejendomme Lars Gøtke.

Københavns Kommune og DSB ejer i fællesskab arealet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Aflåst cykelparkering tilbage på stationen

Byliv

100 tons frådende forhistorie flytter ind i Zoo

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce