Annonce
Månedens Buket

Valbyborger blev overrasket med blomster for storslået indsats: Jeg får helt tårer i øjnene

Bodil Fosgaard gør et kæmpe arbejde med at holde Valby fri for skrald, og derfor har hun modtaget Månedens Buket for sit store stykke arbejde. Foto: Kasper Løjtved, Byrd
Det nye ValbyLIV uddeler fremover 'Månedens buket'. Vi skal nemlig huske at hylde alle de ildsjæle og hverdagshelte, som løfter vores bydel. Den første modtager er Bodil Fosgaard, der går forrest i kampen mod skrald i gaderne med initiativet Ren By Valby.

- Nej, hvor er I søde... !! Altså jeg får jo helt tårer i øjnene, udbryder Bodil Fosgaard lettere overvældet, da ValbyLiv overrasker hende med en smuk buket fra Warmdal Blomster, på en solbeskinnet Toftegårds Plads.

-Jeg er helt beæret. Sikke en fin anerkendelse. Den her buket glæder mig meget, for jeg brænder virkelig for at gøre en forskel her i Valby. Vi kæmper og knokler for vores sag, og den her buket viser jo bare, at det er hele arbejdet værd.

Gennem Facebook-gruppen Ren By Valby har Bodil siden efteråret opfordret sine medborgere til at hjælpe med at samle skrald og skodder ind. Med fin opbakning fra Valby Lokaludvalg, der har indkøbt handsker og tænger, som folk kan låne. Det har givet en fin respons:

Annonce

- Især de ældre har været rigtig gode, men de unge er også på vej. Det kan godt føles lidt pinligt for nogle at gå og samle skrald op, men netop fællesskabet i gruppen gør det nemmere at overskride den der pinlighedsgrænse. Den er jeg kommet over for længst, griner Bodil, der nærmest slet ikke kan lade være med samle skrald op, når hun er ude.


Jeg er helt beæret. Sikke en fin anerkendelse. Den her buket glæder mig meget, for jeg brænder virkelig for at gøre en forskel her i Valby.

Bodil Fosgaard


Det, der startede Bodils fokus på skrald i naturen, var oplevelsen af at blive forstyrret af alt det skrald, hun så på sine cykelture til arbejdet:

- Vi mister oplevelsen af vores smukke by og natur, når skraldet flyder overalt. Det ligger ved vores knudepunkter som torve, stationer og cafeer, men det flyver jo også rundt med vinden og gemmer sig i hække og buske. Her kan det ligge forfærdelig længe, for særlig plastik er så lang tid om at blive nedbrudt i naturen. Det skal vi have gjort noget ved, også på et højere plan hos vores politikere, mener Bodil. Hun ønsker sig blandt andet mange flere skraldespande med låg på.

Det nytter

Selv om Bodil oftest får positiv respons på sit arbejde, møder hun også folks skepsis, når hun er ude med skraldetangen eller holder foredrag.

-Folk spørger mig, om det her virkelig nytter i det store billede. For i morgen flyder det jo bare igen?

Heldigvis bliver Bodil dog ofte bekræftet i, at hendes positive adfærd smitter:

- Jeg mødte en ældre mand, der fortalte, at han for nogen tid siden havde set mig samle cigaretskodder op ved et af byens busstoppesteder. ‘Nu har jeg smidt mine skodder rundt omkring i mine 40 år som ryger. Men siden den dag, jeg så dig samle skod op, har jeg ikke smidt et eneste!’, sagde han.

Bodil Fosgaard modtag Månedens Buket i høj sol på Toftegårds Plads. Foto: Kasper Løjtved, Byrd

Det er netop historier som denne, der motiverer Bodil til at blive ved dag efter dag. Hun vil være det gode eksempel, der flytter andres tanker og handlinger.

- Jeg VED det her nytter og spreder ringe i vandet. På den måde skulle det jo gerne blive den nye normal for alle, at man slet ikke kunne drømme om at smide sit affald fra sig på gaden, slutter Bodil.

Kender du også et menneske, der fortjener 'Månedens buket'? Så skriv til os på ValbyLIV, hvor vi glæder os til at sætte fokus på dem, der skaber smil og glæde i bydelen.

Månedens Buket

 Månedens Buket er et skulderklap og en varm anerkendelse. En tak til en eller flere, der gør noget ud over det sædvanlige for andre. En uegennyttig indsats, den ekstra meter eller det, der reddede dagen.

Vi glæder os til at uddele mange buketter og skulderklap i fremtiden, så fortæl os hvem du mener skal overraskes med blomster, tak og blitzlys, og hvorfor - så sørger vi måske for en flot buket. Skriv til: buket@valbyliv.dk

Annonce
Annonce
Byliv

Lokal skole har fået nyt udstyr: Inviterer alle på eventyr uden for åbningstid

Annonce
Annonce
Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Kritik af fremtidens Ny Ellebjerg Station: De fralægger sig ansvaret overfor cyklisterne

Alarm112

En mand er død i arbejdsulykke ved metrobyggeplads

#72timer

Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet afviser hjemløse kvinder: En ond cirkel

Månedens Buket

Valbyborger blev overrasket med blomster for storslået indsats: Jeg får helt tårer i øjnene

#72timer

Runes mor tog stoffer og forsvandt for en stund: Nu skal han leve på gaden for at hjælpe hjemløse

Byliv

Lisa fra Valby har skizofreni og bipolar lidelse: Da det så værst ud, tog hun en modig beslutning

#72timer

Grotesk behandling af hjemløse: Når det er håbløst besværligt at hæve sine egne penge

Alarm112

Mor til pige dræbt af flugtbilist:  - Jeg ser den komme imod os og jeg kan ikke nå at gøre noget

Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Alarm112

Vidner hørte flugtbilist gasse voldsomt op før dødsulykke:  - Så hører jeg braget og moren skrige

Byliv

Nu sker der endelig noget: Fælles indsats skal stoppe organiseret cykeltyveri

Byliv

Nyt byggeri smadrer grønt område: Nu kan vi ikke længere se os blive gamle her

#72timer

Borgmester om manglende løsninger for hjemløse: - Der er vel ikke nok stemmer i hjemløshed

#72timer

Vores mål er at give Hus Forbi en halv million kroner: Sådan donerer lokale virksomheder

Annonce