Annonce
Byliv

Valbys unge med smart idé til kommende coronavaccine

Elever fra Sukkertoppen Gymnasium har måske fundet svaret på, hvad der kan blive et af næste års corona-udfordringer. Foto: Sukkertoppen Gymnasium
Annonce

Elever fra Sukkertoppen Gymnasium har I et innovations- og iværksætterforløb fået en smart idé, der skal gøre det lettere at blive vaccineret i eget hjem.

En gruppe elever har haft fokus på den kommende corona-vaccine. At udbrede den blandt danskerne vil være ressourcekrævende for den del af sundhedssystemet, som skal stå for at vaccinere.

Men det har eleverne bag, hvad der blev kåret til gymnasiets bedste idé, måske svaret på.

Eleverne er Rasmus, Emil, Elliot og Alma, og de har fundet på et vaccinationskit, som gør det nemt for den enkelte person at vaccinere sig selv derhjemme. Kittet indeholder blandt andet en injektionspen, der tager højde for kropskarakteristika, så det er nemt at målrette den enkelte person.

Kassen, der indeholder kittet, kan genanvendes hvis man returnerer det til apoteket.

Ifølge eleverne skal løsningen ses som et supplement til at gå til lægen. Vaccinationen skal udelukkende udføres af dem der er trygge ved at gøre det, når de har læst den instruktion der skal være med i kassen.  Eleverne vil også oprette en hjælpelinje, som man kan kontakte i forbindelse med vaccinationen.

Bliver det mon løsningen på problemet? Tjaa.. Hvem ved? I hvert fald er eleverne på Sukkertoppen Gymnasium fulde af gode ideer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce