Annonce
Valby

Vanvidsbilist forsvundet: Jeg vil se den mand i øjnene, der slog min ven ihjel

Christian Balle er sammen med den tætte vennekreds til Magnus gået sammen om et borgerforslag, der skal give hårdere straffe til vanvidsbilister, der dræber. Foto: Jens Mouvielle
Den 27-årige mand, der kørte Christian Balles ven ihjel på Langebro sidste sommer, er udeblevet for retten to gange. Politiet kan ikke finde ham, og tilbage sidder de pårørende med en tom fornemmelse.
Annonce

Christian Balle sad 1. december i retten sammen med Magnus Buhl Hansens mor og en lille håndfuld af de nærmeste pårørende, da der skulle afsiges dom i sagen mod den 27-årige mand, der kørte Magnus ihjel på Langebro sidste sommer.

I stedet for at lukke endnu et svært kapitel i sagen, endte den lille forsamling med at sidde i en tom retssal i Københavns Byret. Den 27-årige mand dukkede nemlig ikke op. Årsagen var, at han var i London for at besøge sin familie og var blevet syg.

Udeblivelsen blev efterfølgende kendt ubegrundet og mandag 14. december skulle i stedet være dagen, hvor den 27-årige fik sin straf.

Denne gang sidder der dog ingen i retssagen. Politiet kan nemlig ikke finde den 27-årige, og derfor er retssagen udsat igen.

- Vi sad tilbage med en følelse af, at noget der er så vigtigt for os, ikke betyder noget for ham. Det er mangel på respekt for os pårørende og for vores retssystem, og det er svært at være i, at han ikke dukker op og tager sin straf, siger Christian Balle.

Annonce

Vil se ham i øjnene

Ved første retssag havde Magnus Buhl Hansens mor taget turen fra Esbjerg til København for at kunne sidde i retten, når dommen blev afsagt, ligesom flere fra den tætte vennegruppe havde taget fri, herunder Christian Balle.

For ham betyder det nemlig meget at kunne se den 27-årige i øjnene og få sat et punktum i sagen.


i sad tilbage med en følelse af, at noget der er så vigtigt for os, ikke betyder noget for ham. Det er mangel på respekt for os pårørende og for vores retssystem, og det er svært at være i, at han ikke dukker op og tager sin straf.

Christian Balle


- Det fylder jo en del. Jeg brugte meget krudt på, især den første dag, at sætte mig op til retssagen. Jeg vil se den mand i øjnene, der slog min ven ihjel. Og så ender vi med at sidde i en tom retssal, fordi han ikke dukker op, siger Christian Balle og fortsætter:

- Vi sad tilbage med en følelse af, at noget der er så vigtigt for os, ikke betyder noget for ham. Det er mangel på respekt for os pårørende og for vores retssystem, og det er svært at være i, at han ikke dukker op og tager sin straf.

Annonce

Uvished om afslutning

I alt er den 27-årige tiltalt for 18 forskellige trafikforseelser, uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder samt for at flygte fra gerningsstedet.

Oprindeligt var det meningen, at der skulle falde dom i sagen i foråret, men grundet corona blev retssagen udskudt til 1. december. Christian Balle frygter nu, at sagen nu vil trække yderligere i langdrag.

Magnus, Christian og vennegruppen fra Esbjerg. Magnus er nummer to fra venstre med fuldskægget. Foto: Privat

- Jeg frygter for, at det her bliver et langt sejt træk. Vi havde håbet på at få sat et punktum i endnu et kapitel af den her svære sag, men nu ser det ud til at trække i langdrag, siger Christian Balle og fortsætter:

- Det er kujonagtigt, at han ikke dukker op og tager sin straf. Ikke mindst overfor Magnus, familien og alle os, der holdt af Magnus, men også for hele retssamfundet, som han jo bare underminerer ved at udeblive. Det er virkelig at pisse på os allesammen.

Anklagemyndigheden har som følge af udeblivelsen bedt om en anholdelsesbegæring in absentia af den 27-årige, der endnu ikke er pågrebet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce