Annonce
Vanløse

Aspirantkørsel på Ålekistevej: Jeg synes, det er dybt uforsvarligt

Ifølge flere kilder kører Politiskolen aspirantkørsel på Ålekistevej. Flere beboere er utilfredse, fordi Ålekistevej er en skolevej. Foto. Chili Djurhuus.
Annonce

- Det er ofte en grå passat, og de kører enten torsdag eller fredag, fortæller Steen Thordal, der har kontaktet VanløseLIV, fordi han hver uge oplever, at politiskolen har aspirantkørsel på Ålekistevej. Med andre ord: Der bliver kørt ekstremt hurtigt.

Hvordan ved du, at det er politielever?

- De kører med udrykning, og der sidder en ved siden af.

Politieleverne skal jo lære at køre hurtigt bykørsel, på et eller andet tidspunkt. Hvad er problemet?

- Jeg synes, det er dybt uforsvarligt, at Politiskolen vælger at køre aspirantkørsel på Ålekistevej, fordi Ålekistevej er skolevej til en af Københavns største skoler.

Annonce

Rigspolitiet: Vi prioriterer sikkerheden højt

VanløseLIV har kontaktet Rigspolitiet, der står for undervisningen af politieleverne, og spurgt dem om de tager højde for, at Ålekistevej er en skolevej. I en mail svarer Rigspolitiets presseafdeling:

- Udrykningskørsel, udgør en væsentlig del af hverdagen som betjent og, er derfor en vigtig del af politiuddannelsen. Politistuderende træner udrykningskørsel under virkelige forhold, så de er uddannet til at agere hurtigt og sikkert i deres senere virke som politibetjente.

Mailen fortsætter:

- Ålekistevej er en større trafikeret vej i København, og der er derfor stor sandsynlighed for, at de som uddannede betjente vil komme til at køre udrykningskørsel på den. Derfor er den rigtig god at have et indgående kendskab til.

Træningen foregår altid under kyndig ledelse af en erfaren instruktør, og vi prioriterer altid sikkerheden højt. Det er uanset, om vi træner udrykningskørsel i by, på landevej eller motorvej.

VanløseLIV har igen kontaktet Rigspolitiet og spurgt dem, om deres overvejelser i forhold til, at Ålekistevej er en skolevej samt om Rigspolitiet overvejer at prioritere aspirantkørslen i tidsrum, hvor der ikke er skolebørn på vejen.

Rigspolitiet har ikke svaret tilbage på VanløseLIVS henvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Kultur

Prisfest på Kulturstationen

Sport

Skøjtebanen: Intet er sikkert endnu

Annonce