Annonce
Vanløse

Børnehavebørn planter træer til næste generation

Annonce

TRÆPLANTNING. Vanløse Børnegård sendte en gruppe børnehavebørn på Engen for at plante hvidpiletræer. Beplantningen er en del af planen for Damhusengen.

 

DAMHUSENGEN: Børnene fra Vanløse Børnegård levnede ikke gartner Per Simonsen mange kaffepauser eller tid til small-talk.

»Kom, NUUUUUU, vi skal plante TRÆÆEEEER,« råbte børnene, mens Per Simonsen fik travlt med at bugsere mini-graveren op ad bakken på Damhusengen.

Som led i en større kommunal træplantning af 42 hvidpiletræer fik de største børnehavebørn fra Vanløse Børnegård lov til at plante tre hvidpiletræer i samarbejde med Enggruppens Per Stengade og gartner Per Simonsen.

Minigraveren fik nok at se til med at grave i rim-beduggede jordbunker og børnene gik i gang med at sætte de meget små træer i jorden.

Straks begyndte de at stampe jorden på plads.

»Skal de ikke vandes,« råbte Ellen, og jo, svarede Per Simonsen.

»Vi sætter sådan nogle poser ved pælene, så de bliver vandet,« sagde Per Simonsen, men børnene iført flyverdragter og varme støvler stampede videre og jagede Per Simonsen hen til næste hul i jorden, hvor et nyt træ ventede.

Der bliver ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen plantet 42 hvidpiletræer af sorterne: salix alba ’Chemensina’ og salix alba ’Sericera’. Træerne plantes i henhold til Udviklingsplan 2017 for Damhusengen – dels for at sikre, at området kontinuerligt har store gamle træer, og dels som et historisk islæt, idet udtrykket med piletræer i rækker stammer tilbage fra femtenhundredetallet, hvor bønderne fik påbud om at plante ti piletræer hvert år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Sommercamp på Asfalten i uge 28

KøbenhavnLIV

Pizza & Sandwich X er bedst

Vanløse

Marinela løber til fordel for indlagte børn

Vanløse

Damhuskroen bliver til Old Irish Pub

Annonce