Annonce
Vanløse

Børns Vilkår har modtaget 600 coronaopkald

Seniorkonsulent i Børns Vilkår, Bente Boserup, siger at børnene har ekstra behov for at snakke med nogle nu, da mange af dem er bekymrede. - Foto: Pressefoto/Børns Vilkår

»Børnene har det svært«, siger Børns Vilkår. der oplever flere opkald en tidligere på grund af covid-19.

Annonce

»Mange af børnene føler sig magtesløse, og de nervøse for, om dem, de holder af. kan dø. Der er børn der er kronisk syge og som frygter for deres helbred. Ogs så er der dem der frygter, om de kan blive boende i deres hjem, hvis deres mor eller far bliver arbejdsløs, også savner deres venner,« fortæller seniorkonsulent i Børns Vilkår, Bente Boserup.

Annonce

15-årige Vita: »Jeg savner mine venner«

En af den der savner sine venner er 15-årige Vita fra Vanløse. Hun fortæller at hun ikke har set sine venner siden 11. marts, da Danmark lukkede ned.

»Jeg plejer at se mine venner hver dag. Det er meget mærkeligt og jeg savner dem meget, selvom vi skriver sammen og er over Facetime - og alle mine venner har det ligesom mig,« fortæller Vita, der bruger sin venner og familie, når hun får for mange corona-bekymringer. Det er dog ikke alle der bruger deres venner og familie, som Vita.

Annonce

600 henvendelser

Ifølge Børns Vilkår har de (Børns Vilkår, red) i marts modtaget 600 corona-opkald fra børn og unge i alderen 6 til 22 år. Og det er, ifølge Bente Boserup, vigtigt netop at holde hænderne under børn og unge, mens skolerne er lukkede.

»Der er dem der savner deres venner, men mange af dem frygter også at blive smidt af ud deres hjem, hvis deres mor eller far bliver arbejdsløs. Også er der en gruppe børn har det ekstra svært, fordi deres forældre skændes meget eller fordi de skændes med deres mor eller far, og så er der skilsmissebørnene, hvor forældrene er uenige om hvordan de skal agere i forhold til covid-19. Det er det landskab børnene befinder sig i, « slår Bente Boserup fast.

Har du som barn eller voksen behov for at snakke med en, kan du ringe til:

  • Københavns anonyme telefonrådgivning (forældre) alle dage mellem 10 - 21 på telefon 2917 2514
  • Børnetelefonen (Børns Vilkår) 116111 (både chat, sms og opkald)
  • Kilde: Børns Vilkår og BBU
  • Børnene mangler et frirum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Sommercamp var kæmpe succes

KøbenhavnLIV

Seks maratoner på seks dage

Annonce