Annonce
Samfund

Bedre sent end aldrig. To år skulle der gå, før Danske Bank fik sin byggetilladelse

Selvom der endnu ikke foreligger en dato for, hvornår den nye hæveautomat kommer op, har Danske Bank nu fået den byggetilladelse, de har ventet på i to år.  Foto. Chili Djurhuus
Efter at have ventet i to år får Danske Bank endelig byggetilladelse til at sætte en hæveautomat op.

Der var ikke mange, der troede på, at det ville blive en realitet, da vi i midten af januar skrev, at Danske Bank, i forbindelse med at de fjernede en forældet hæveautomat på Ålekistevej, havde planer om at sætte en ny hæveautomat op i Vanløse. Nærmere sagt på Jernbane Alle ved Vanløse Station.

Hvor om alting er, så er der nu en ny hæveautomat på vej.

Filialdirektør i Danske Bank, Flintholm Afdeling, Jonas Grønbæk Baatz skriver følgende mail.

- Vi har nu fået byggetilladelsen til at sætte vores ATM (hæveautomat, red) op ved Vanløse Bio. Jeg har ikke en konkret installationsdag endnu.

Annonce

Dispensation fra lokalplanen

Og Jonas er endnu gladere, da vi fanger ham over telefonen.

- Det er bare så fantastisk. Vi begyndte lidt at frygte, om vi nogensinde ville få den (hæveautomaten, red). Men nu er byggetilladelsen kommet, så vi kan jo ikke være andet end glade, siger han.

Og København Kommune bekræfter, at der er givet byggetilladelse.

- Det er helt rigtigt, at der er givet byggetilladelse til opsætning af hæveautomaten. I forhold til den tidligere ansøgning, opretholdes symmetri i facaden i det senest fremsendte forslag fra ansøger. Det fremgår af byggetilladelsen, at der er søgt om at sætte ny dør i på begge sider af facaden. Derfor vurderer forvaltningen, at facadens arkitektoniske karakter fastholdes, og at ombygningen udføres i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelse om, at der skal tilstræbes en god arkitektonisk helhedsvirkning i forhold til bygningens ydre fremtræden, skriver Københavns Kommune i en mail.

I januar skrev vi, at Danske Bank i cirka to år, havde forsøgt at få en hæveautomat, fordi det var svært at så en dispensation fra lokalplanen.


Der gives dispensation til, at der etableres diskret skiltning for Danske Bank.

Københavns Kommune


- Ved ombygning af eksisterende bebyggelse skal tilstræbes en god arkitektonisk helhedsvirkning i forhold til ydre fremtræden, og at vinduer ikke må blændes ved tilklæbning og lignende, således at de får karakter af facadebeklædning, hvilket, ifølge Københavns Kommune var grunden til at det ikke var lige til at få en byggetilladelse.

- Vi har meddelt ansøger, at de ikke kan forvente dispensation til at etablere en dør som ansøgt, samt at glaspartiet ikke må tilklæbes på ydersiden, udtalte Københavns Kommune tilbage i januar.

Men nu er dispensationen gået igennem. Københavns Kommune skriver nemlig til os.

- Der gives dispensation til, at der etableres diskret skiltning for Danske Bank. Desuden gives der dispensation til opsætning af folie på indersiden af dør og vinduesparti ved hæveautomaten, så der ikke er direkte kig til ATM-rummet. Dispensationen begrundes med, at skiltet sættes på selve hæveautomaten, og at folie på indersiden ikke vil betyde, at dele af glaspartiet vil fremstå som facadebeklædning. Det indgår desuden i vurderingen, at folien opsættes af hensyn til sikkerheden for de personer, der skal servicere hæveautomaten.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Synshæmmede Henrik er frustreret ændret køreplan for S-toget på Islev Station: Jeg er ude af stand til at cykle eller køre bil

Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Kultur

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce