Annonce
Corona

Botilbud i Vanløse fik det første vaccinestik: Socialborgmester savner en konkret vaccinationsplan

TV2 var på pletten, da den første borger på botilbuddet, Verahus, fik sin første corona- vaccination. Foto. Mikkel Sander Rydzy
Som det første Botilbud i Købehavns Kommune, fik beboerne på Verahus deres første coronavaccination.
Annonce

55 beboere og medarbejdere på botilbuddet Verahus blev i går vaccineret mod corona. Botilbuddet Vera var det første botilbud i København, der fik besøg af RegionHovedstadens vaccinationsbus.

Verahus er et botilbud for mennesker med erhvervet hjerneskade i alderen 30 - 65, efter servicelovens paragraf 108.

Afdelingsleder Line Buue Svensson er glad for, at vaccinerne nu er nået til beboerne på bosteder. Hun udtaler.

- Det har været frustrerende at vente på, at der kom fokus på botilbudsbeboere.

Annonce

Smitteudbrud i december

Verahus oplevede et smitteudbrud på i december. Her blev både medarbejdere og beboere smittet. Så de ved, om nogle, på Verahus ved, hvor vigtig vaccinen er for både beboerne og medarbejderne.

- Vi oplevde jo desværre at stå midt i et smitteudbrud i december, og de medarbejdere, der ikke blev smittet i december, har været urolige for at blive syge. Så derfor indsamlede vi allerede i julen samtykker fra beboerne, de pårørende og værger, for at være så forberedte som overhovedet muligt, når vaccinationerne kom til os.

Dog så er det ikke alle der blev vaccineret i går. Det skyldes, at man skal være symptomfri i 30 dage, før man kan få en vaccination. Disse må derfor vente.


Beboerne er i gennemsnit 60 år, og over halvdelen af beboerne er vurderet til at være i særlig risikogruppe, så derfor er der virkelig behov for, at de bliver vaccineret.

Mia Nyegaard, Socialborgmester (R)


Også Socialborgmester Mia Nyegaard (R), som har kæmpet, og stadig kæmper for en mere konkret plan for, hvornår man har tænkt sig at vaccinere vaccinere resten af medarbejderne og borgerne på socialområdet, er glad.

- Jeg er rigtig glad for, at beboerne og medarbejderne på Verahus nu bliver vaccineret. Beboerne er i gennemsnit 60 år, og over halvdelen af beboerne er vurderet til at være i særlig risikogruppe, så derfor er der virkelig behov for, at de bliver vaccineret, udtaler hun og siger afsluttende.

- Jeg håber, at resten af vores målgrupper indenfor socialområdet følger efter som perler på en snor. Eksempelvis hjemløse har et dårligt helbred og kan sagtens have en krop, der er 25 år ældre, end fødselsattesten siger. Jeg savner derfor en konkret plan for, hvornår og hvordan man har tænkt sig at vaccinere dem og de andre borgere på socialområdet.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Annonce