Annonce
Byggeri

Breaking (aprilsnar): Fenger opgiver prestige projekt og bygger vandland

Flemmings ide til et vandland, kom efter han havde været på ferie på feriestedet Weissenhäusser Strand i Tyskland. (Arkiv foto) Foto: Simon Skipper/Scanpix 2015.
Byggematador Flemming Fenger, har besluttet at kaste sit prestigeprojekt V360 ud med badevandet og bygge et kæmpe vandland på Fengergrunden. Vi har spurgt ham, hvorfor han ændrer planer i sidste øjeblik.

OPDATERING. Dette var en aprilsnar. God påske :-)

Hvis du havde set frem til at spise en gourmetmiddag på en roterende restaurant med udsigt over Vanløse, så skal du i stedet for indstille dig på, at lade vandet dreje dig rundt i en vandrutsjebane, når Flemming Fengers nye prestigeprojekt, et kæmpe vandland, åbner dørene 1. april 2023.

For Flemming Fengers prestigebyggeri, også kaldet V360, skiftes nemlig ud med et vandland.

Annonce

Glæder sig til at åbne

- Imens det hele har været lukket ned, har jeg gået og tænkt på, hvordan jeg kan skabe glæde for beboerne i Vanløse. For vil V360 egentlig skabe den glæde, der er behov for? Specielt, hvis vi forestiller os, at corona fortsætter, så er endnu et stortcenter ikke en god ide. Og derfor tænker jeg, at et vandland er den helt rigtige ting at have i Vanløse.

Ordene kommer fra bygherre, Flemming Fenger, der selvom sidste byggetilladelse fra Københavns Kommune er ved at lande på hans skrivebord, har besluttet at arbejde ihærdigt for at komme i gang med sit nye projekt.

Han fortæller, at hans inspiration kom efter, at han havde været på ferie på feriestedet Weissenhäusser Strand i Tyskland sidste år -  før coronapandemien lukkede alt ned. Det den franske arkitekt Lirpa Rans, der har tegnet det kommende vandland.


Det koster min virksomhed syv millioner kroner om året at have grunden stående gabende tom. Så den her beslutning er ikke taget med lukkede øjne.

Flemming Fenger


Et vandland? Nu har vanløseborgerne ventet i over ti år på, at du skulle komme i gang med V360. Kan du forstå, hvis der er nogle, der tænker. 'Arghhh, Flemming. Det er vist bare for at trække tiden ud?'

- Det koster min virksomhed syv millioner kroner om året at have grunden stående gabende tom. Så den her beslutning er ikke taget med lukkede øjne, svarer Flemming Fenger uden at blinke. Og hans smil viser, at han glæder sig til at åbne dørene for vandlandet allerede forhåbentligt 1. april 2023.

Hvordan er et vandland bedre end et storcenter, hvis vi forestiller os at corona fortsætter?

- Vandlandet er designet sådan, at der er mulighed for at åbne loftet og fjerne siderne. Det vil give masser af udluftning. Det bliver så smukt, og solen, ja den kan skinne direkte ned. Og set i lyset af, at den danske sommer bare bliver bedre og bedre i Danmark, så hvorfor ikke skabe et sted, hvor vanløseborgerne kan få palmer, måske en god drink og et hop i bølgen blå efter arbejde, uden at tænke på coronasmitte, svarer Flemming Fenger afsluttende.
VanløseLIV følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce