Annonce
Trafik

Skolevejen i Katrinedalskvarteret er sikret

Jonas Neivelt, formand for SF Vanløse er glad for at trafiksikkerheden er sikret omkring Katrinedals Skole. Foto. Privat.
Annonce

Ved Randbølvej ligger Katrinedals Skole – en af Vanløses største skoler med næsten 1000 elever, der hver dag skal til og fra skole. Et af de brandvarme emner under budgetforhandlingerne har været trafiksanering af Katrinedalskvarteret – blandt andet til fordel for at få en bedre trafiksikkerhed for eleverne på Katrinedals Skole.

Og nu er næste års budget for Københavns Kommune behandlet færdigt, og trafiksikkerheden er sikret.

Skolen har i de seneste år nydt godt af, at Randbølvej har været ensrettet i området omkring skolen, hvilket har forhindret tung trafik i at bruge vejen til gennemkørsel mellem Jyllingevej, Sallingvej og Rebildvej. Noget der har gjort børnenes skolevej mere sikker.

Annonce

Randbølvej bliver en trafikø

Det har været på tale, at man ville åbne Randbølvej for trafik i begge retninger. Hvilket blandt andet har bekymret Jonas Neivelt, formand for SF Vanløse.


Vores øjne er helt åbne for, at anlæggelsen af den trafikale ø måske vil genere nogle bilister. Vi er dog sikre på, at dette lille irritationsmoment er en meget lille pris at betale for at sikre trafiksikkerheden omkring Katrinedals Skole.

Jonas Neivelt, formand for SF Vanløse.


- Vi blev bekymret for, om børnenes skolevej ville blive indtaget af trafikken mellem de i forvejen kraftigt trafikerede veje, der omgiver Katrinedalskvarteret. Vi har derfor holdt Københavns Teknik- og Miljøudvalg i kort snor. Børnenes trafiksikkerhed måtte ikke trues af fremkommeligheden for lastbiler, fortæller Jonas Neivelt og uddyber:

- Og det lykkedes. Og mere til. Ikke blot bliver Randbølvej ved med at være lukket for trafik ved udkørslen til Rebildvej. De omkringliggende vejes udkørsel til Rebildvej lukkes også, så Katrinedalskvarteret bliver på den måde til en trafikal ø i Vanløse. Det sikrer skolebørnenes skolevej, og det fjerner generne fra gennemkørende trafik for områdets beboere.

- Tror du ikke, at det vil genere nogle bilister?

- I SF Vanløse kæmper vi for en grøn og trafiksikker by, og vores øjne er helt åbne for, at anlæggelsen af den trafikale ø måske vil genere nogle bilister. Vi er dog sikre på, at dette lille irritationsmoment er en meget lille pris at betale for at sikre trafiksikkerheden omkring Katrinedals Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Kultur

Prisfest på Kulturstationen

Sport

Skøjtebanen: Intet er sikkert endnu

Annonce