Annonce
Corona

Corona ændrede livet for førtidspensionerede Ea: Jeg blev træt af at sidde derhjemme og glo

Ea Geertsen har fundet sin plads på Den Gamle Kaffebar. Foto. Chili Djurhuus
Da corona lagde Eas smykkeproduktion ned, valgte hun at finde et andet arbejde. Men det var svært, da hun som førtidspensionist er sårbar. Lige indtil hun kom forbi Den Gamle Kaffebar.

- Kaffebaren er en af de første arbejdspladser, hvor jeg føler, at jeg kan få lov til at være mig selv. Der er plads til mig og alle andre. Høj og lav. Her er der ingen der er finere end andre, og det er virkelig befriende. Og så er der ikke den der dominerende høje musik, der spiller mange steder, fortæller Ea Geertsen, der arbejder nogle timer om ugen på Den Gamle Kaffebar på Ålekistevej.

Ea er førtidspensionist og kan ikke arbejde mere end ti timer om ugen. Før Ea fik førtidspension var Ea, der er uddannet pædagog, uarbejdsdygtig på grund af en psykisk sygdom, der krævede at hun tog medicin for bare at kunne overskue sin hverdag en lille smule.

Efter tre ressourceforløb kom Ea på førtidspension. I dag er hun medicinfri.

Annonce

Her er en sjæl

- Jeg har ikke økonomisk brug for et arbejde. Jeg arbejder, fordi jeg gerne vil møde andre mennesker, og det er befriende at arbejde her på Den gamle Kaffebar, fortæller Ea.

Hun fortsætter.

- Jeg var ved at blive kuk af at sidde i min lejlighed og glo. Før corona lavede jeg vikingesmykker, men fordi vikingemarkederne er lukket ned på grund af på grund af corona, er salget gået helt ned. Derfor søgte jeg arbejde på Den Gamle Kaffebar.


Det er ren nostalgi. Der er ikke så mange af de her steder tilbage i København. Også har Den Gamle Kaffebar, og ikke mindst personalet, en sjæl. Du bliver altid mødt med et smil.

Ea Geertsen


Hvorfor søgte du arbejde på Den Gamle Kaffebar?

- Jeg kom forbi Den Gamle Kaffebar første gang i juni, og jeg faldt for stedet med det samme. Her er god dansk mad og smørrebrød, uden at det bliver sådan noget smart noget. Jeg kommer til at tænke på mormors kolonihavehus, siger Ea og smiler. Hum fortæller, at Den Gamle Kaffebar også minder hende om hendes barndom, når hun kom i Valby medborgerhus med sin mor.

Et af Eas mange vikingesmykker. Du kan se flere af Eas smukker på Et af Eas mange vikingesmykker. Du kan se flere af Eas smukker på: https://www.facebook.com/Eas.Sted/

- Du ved, sådan et sted, hvor kan spise for ikke så mange penge, og hvor alle kender hinanden. Det er ren nostalgi. Der er ikke så mange af de her steder tilbage i København. Og så har Den Gamle Kaffebar, og ikke mindst personalet, en sjæl. Du bliver altid mødt med et smil. Og så er der legestuen, som er en oase for Vanløses mødre, som giver et helt andet twist til stedet her, og det er fantastisk, siger Eas og smiler afsluttende.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Tiltale: 60-årig stedfar forgreb sig på 15-årig pige ved at narre hende

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Lidt ligesom at date: Fra ensom til lykkelig kvinde med nye veninder

Mest læste

Seneste nyt

Annonce