Annonce
Corona

Coronasmitten stiger på københavnske plejehjem. Vanløse holder stand.

Arkiv. Foto: Timo Battefeld

Mens antallet af corona-smittede stiger i København og antallet af ældre på plejehjem med  corona eller ældre som dør på grund af corona stiger, er der, ifølge Sundheds- og Omsorgsforvaltingen (fredag 11. december klokken 13.124), ingen døde af corona på nogle af Vanløses plejehjem.

Ifølge Københavns Kommunes egne tal er der, siden corona-pandemien startede, 49 københavnske ældre der er døde af corona. Det drejer sig om ældre borgere, der enten har boet på plejehjem eller som har benyttet hjemmeplejen i Københavns Kommunne. Pr. 10. december er 35 beboere fordelt på 9 af kommunens plejehjem, testet positiv for corona. Dertil kommer 13 corona-smittede borgere i hjemmeplejen.

Annonce

Ingen smittede i Vanløse

I skrivende stund - 7, 9, 13 - er der ifølge Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ingen ældre i Vanløse det er døde af corona. Den oplyser også, at der hellere ikke er nogle smittede beboere på nogle af Vanløses plejehjem - som det ser ud lige nu.

Dog er Sundheds- og Omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) ikke fortrøstningsfuld. Hun udtaler.

- Når smitten er så udbredt i samfundet som nu, så er det uundgåeligt, at den kan komme ind på plejehjem også. Lige nu har vi smitte på 9 ud af vores godt 40 plejehjem, og vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at inddæmme og opspore, så virus ikke får fat på hele afdelinger eller plejehjem. Her er den altafgørende forudsætning, at smitten i den generelle befolkning ikke bliver ved med at stige.

Påbud på københavnske plejehjem

Frem til senest 1. marts 2021, gælder følgende bekendtgørelse om påbud på plejehjem-

- Du kan fortsat have besøg af én fast pårørende i din bolig

- Yderligere to faste pårørende kan komme på besøg i et indendørs besøgsrum

- Du må kun have besøg af to pårørende ad gangen

- Øvrige besøg skal som hidtil foregå udendørs

- Besøg i særligt kritiske situationer er fortsat undtaget.

Fakta om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har ansvaret for sundhedstilbud til alle københavnere og for ældre- og plejetilbud til borgere over 65 år - herunder plejehjem, hjemmepleje, genoptræning og sundhedstilbud.

Forvaltningen har ansvaret for sundhedstilbud til alle københavnere og for ældre- og plejetilbud til borgere over 65 år - herunder plejehjem, hjemmepleje, genoptræning og sundhedstilbud.

Forvaltningen har ca. 10.000 medarbejdere (de største faggrupper er sosu-hjælpere og -assistenter og sygeplejersker), og står for ca. 10 procent af al ældrepleje i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fornuftsægteskab giver mere liv på Asfalten

Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Annonce