Annonce
Vanløse

Da Sørens kærlighed til cykler og fællesskab blev til en lille butik

Søren Konstante Nissen begyndte at bygge og reparere cykler, da han blev konfirmeret i 1988. - Foto: Foto: Anja Berth

Søren Konstante Nissen har åbnet butikken Velomania på Sallingvej. Det er både et cykelfællesskab og en butik.

Annonce

Racercykler med poetiske navne som Bianchi, Pinarello og Colnago og står eller hænger i loftet i den lille butik Velomania på hjørnet af Sallingvej og Thyvej. Den snoede trappe bag den høje disk fører op til baglokalet, hvor de fineste cykler kæmper om pladsen. En papkasse med flødekarameller har slænget sig på bordet, og i en kølemontre gemmer sig økologiske æblemost og belgiske hardcore øl; Trappist Rochefort – til en fredagsstund eller efter en cykeltur med venner og familier.

Søren Kontante Nissen er 45 år og overtog for halvandet år siden lokalerne til en tidligere genbrugsbutik. Her kunne han forene sin samlermani og kærlighed til cykler.

Annonce

Så lokalerne efter kirken

Han opdagede lokalerne på vej hjem fra en gudstjeneste i Adventskirken til et forældrearrangement før datteren Mollys konfirmation i foråret 2018. Det var en søndag 18. februar og lige inden familien kom hjem til huset på Åløkkevej, opdagede han, at butikslokalerne var tomme og til leje. Et par dage efter tog han kontakt til udlejeren og fik hurtigt en kontrakt.

Cykelbutikken Velomania er både en butik og en cykelklub, hvor man kan mødes og cykle. Butikken har åben fredag og lørdag, så det passer med Søren Konstantes øvrige arbejde som produktansvarlig i møbelfirmaet Skagerak.

Annonce

Brugte konfirmationspenge

Det hele begyndte hjemme i Ebeltoft i 1988. Søren Konstante Nissen var lige blevet konfirmeret og brugte de fleste af konfirmationspengene på at bygge en cykel i forældrenes garage.

Det har han gjort siden. Bygget og repareret gamle og fine cykler.Ved siden af alt det andet. Sejlmager, ursamler og nu cykelbutiksejer er blot nogle af de ting, der står på hans imaginære visitkort.

Efter studentereksamen i 1993 fra Grenaa Gymnasium flyttede han et par år til Aarhus, og så tog han ud at sejle nogle år i hele verden i en to-mastet sejlbåd. I løbet af årene havde han en sommer, han var hjemme i Danmark, mødt en kæreste, og i 2000 vendte ham hjem igen og flyttede til Vesterbro, hvor han flyttede ind hos kæresten, der nu er hans kone.

Annonce

Flyttede fra Vesterbro

De boede nogle år først i Istedgade og siden på Broagergade.

Så fik de to børn og for nogle år siden flyttede de til Vanløse på Åløkkevej. Og nu har cyklerne fået deres eget hjem i den nye butik. Konen syntes i øvrigt også, at der var cykler over det hele.

Cyklerne finder han på den blå avis og har kontakter i Holland og Belgien, hvor han køber cykler. Han tjekker altid stelnummeret for at se, om de uheldigvis er stjålet, men det er de sjældent.

Især de italienske cykler er han glade for, fordi de har en historie.

Og det er det det handler – kærligheden til cyklerne og fællesskabet.

Velomania har åbent fredag 10 til 18 og lørdag 10 til 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Vægmysteriet på Den gamle kaffebar

Vanløse

Gratis musikundervisning i sommerferien

Vanløse

Find din indre forfatter frem

Vanløse

Sommercamp var kæmpe succes

KøbenhavnLIV

Seks maratoner på seks dage

Annonce