Annonce
Vanløse

Danmarks bedste wienerbrød får du i Vanløse

Vennerne Ludovic og Søren har nu drevet Dannebrød på Kastanje Allé i et års tid. Og selvfølgelig bliver der pralet med den fornemme titel ude foran butikken.
Skal du nyde sommeren i Vanløse, må du ikke snyde dig selv for at nyde wienerbrød fra Dannebrød på Kastanie Allé. Den kun 31-årige franske bagermester Ludovic Tencé er Danmarksmester i wienerbrød, og det kan smages.
Annonce

Der bor en bager ... og han er tilmed Danmarksmester i wienerbrød. Han er kun 31 år gammel, men har både fået talentpris som lærling, fik tildelt guld ved


Ludvigs bagværk og wienerbrød er i særklasse noget af det vildeste jeg nogensinde har smagt! Det var så fuglene sang og himlen åbnede sig, da jeg satte tænderne i den første af tre 'minis'


Mød Ludovic 'Ludvig' Tencé. Som 7-årig kom han med sin far til Danmark. Forældrene blev skilt hjemme i Frankrig, og faren fik et bagerjob i Danmark - og så slog de begge rødder, far og søn.

Sønnen gik i farens fodspor, og sætter nu helt nye standarder for det stolte håndværk.

"Det er jo ikke mig der har opfundet det. Der er jo nogen der har lært mig det, og jeg har jo bare to hænder og ti fingre som alle andre", som Monsieur Tencé nærmest selvudslettende undskyldte sig selv da VanløseLIV lagde vejen forbi for at møde Danmarksmesteren.

Men der er ingen som helst grund til at pakke noget som helst ind i den danske Jantelov, for den 31-årige mesterbager.

Danmarks bedste wienerbrød har verdensklasse. Intet mindre. Nu skal dette her ikke gå hen og blive en decideret kage-anmaldelse, men ... normalt er jeg ligeglad med kager og søde sager. Det er ikke det jeg bliver tyk af. Men Ludvigs bagværk og wienerbrød er i særklasse noget af det vildeste jeg nogensinde har smagt! Det var så fuglene sang og himlen åbnede sig, da jeg satte tænderne i den første af tre 'minis', tre små stykker wienerbrød fra Tencés hænder. Butterdej som jeg aldrig har smagt og oplevet det før, og med hjemmerørt fyld så man skulle tro at Tencé-familien også har syltet i generationer. Magisk. Råvarer og kærlighed er udgangspunktet for alle opskrifter, kan man tydeligt smage.

"Dejligt du er begejstret. Næste gang skal du smage vores mandelhorn, og vores croissanter er også gode", smiler en nu glad og knap så beskeden bager.

Annonce

Lokalt samarbejde

Sammen med vennen Søren Noltensmejer købte Ludovic Tencé i marts 2019 den dengang lukkede bagerbutik på hjørnet af Kastanie Allé og Hyltebjerg Allé, og Dannebrød slog dørene op måneden efter.

Dermed blev den unge bager herre i eget hus, efter jobs hos Andersen Bakery i Tivoli, på NIMB og i Lagkagehuset.

"Det er fantastisk. Vi kan eksperimentere, og lave alt uden at gå på kompromis. Vi sætter de standarder vi beslutter os for, og vi justerer efter kundernes smag. Og så har vi også ansat min far, og det er jo et privilegium at arbejde sammen med ham og min gode ven Søren", siger

"Nu har vi været i gang et års tid, og vi er ved at finde vores ben at stå på, og den retning vi gerne vil. Vi indgår flere og flere lokale samarbejder, blandt andet med Locals Kaffebar, og Andersen Hotellerne har også fået øjnene op for os, og har lavet aftale om daglig leverance. Og vi kan heldigvis også mærke at flere og flere nye ansigter dukker op i butikken. Det er dejligt. De er meget velkommen", slutter Danmarksmesteren, som jeg helt sikkert skal besøge igen. Og jeg kan kun anbefale at du gør det samme. Du bliver glad.

Annonce
Annonce
Vanløse

Legestue åbner i Den Gamle Kaffebar

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Sang om Ålekistevej spilles på P5

Vanløse

DSB vedtager snart ny køreplan

Vanløse

Kattehalerne blomstrer på Damhusengen.

Damhusengeen

Vidste du at.....om Kærengen

SommerLIV

Tip til et dejligt sommerferie minde

Annonce