Annonce
Økonomi

Danske Bank: Vi kan godt forstå, at folk er frustrerede

Danske Banks hæveautomat på Ålekistevej/Linde Alle lukklede permanent i onsdags. Foto. Franz Henriksen
I onsdags lukkede Danske Banks sidste hæveautomat i Vanløse. Vi har spurgt filialdirektør, Jonas Grønbæk Baatz, hvorfor den lukkede.
Annonce

I onsdags lukkede Danske Banks hæveautomat på Ålekistevej. Det skabte en længere og meget utilfreds tråd i gruppen 2720Vanløse, hvor nogle indikerede, at de overvejede at skifte bank. Og holdningen blandt mange af kommentarerne var, at bankerne ikke tænker på de ældre.

Vi har derfor spurgt, filialdirektør i Danske Banks, Flintholm afdeling, Jonas Grønbæk Baatz, hvorfor automaten er lukket ned. Jonas er filialdirektør i den nu lukkede Vanløse afdeling.

Han udtaler.

- Vi har slået to filialer sammen og åbnet en ny filial ved Flintholm Station, Dirch Passers Alle 27. En lokation, vi har valgt, fordi det er nemt at komme dertil med den offentlige trafik.

Jonas kan dog godt forstå, at borgerne i Vanløse er frustrerede. Han slår fast, at automaten er lukket, fordi den var forældet.

Annonce

Planer om en automat ved Vanløse Station

- Vi lukkede hæveautomaten på Ålekistevej, fordi den var forældet. Vi har haft dispensation til at have den oppe, men da den ikke kunne opdateres, besluttede vi at tage den ned, forklarer Jonas og fortæller, at hæveautomaten ved Flintholm kan meget mere end den ved Ålekistevej, som for eksempel kan du både hæve og sætte penge ind. Ja, du kan endda hæve euro, hvis du skulle få lyst til det, fortæller han.

Selvom hæveautomaten er lukket på Ålekistevej, har Danske Bank dog, ifølge, Jonas Grønbæk Baatz, planer om en anden automat i Vanløse.

- Vi har i næsten to år forsøgt at få en hæveautomat op ved Vanløse Station, da vi ved, at der er et stort behov. Vi har søgt om tilladelse, men den er blevet afvist, så det er lidt trængt. Vi har søgt igen, men har endnu ikke fået svar, måske på grund af corona, fortæller han, og slår fast, at banken håber snart at få en tilladelse, så de igen kan få en automat i Vanløse Station.


Vi har det, vi kalder et kontantkort, som fungerer som kontanter. Det er et kort, de ældre kan hæve med i supermarkederne.

Jonas Grønbæk Baatz, filialdirektør i Flintholm afdelingen, Danske Bank


Franz Henriksen, der startede tråden inde på Facebook, skriver, at han er bekymret for dem der ikke har netbank, er gangbesværede eller ikke har mulighed for at tage vejen til Flintholm Station for at hæve penge. Kan du forstå hans bekymring?

- Vi har en enorm interesse for at støtte de ældre, og vi vil selvfølgelig gerne have en automat i Vanløse.

Hjælper det så at lukke på Ålekistevej?

- Vi gør mange ting for at hjælpe de ældre. For eksempel har vi en pakkeløsning, så man gratis kan hæve i andre bankers automater. Vi holder desuden kurser, hvor vi lærer de ældre, hvordan de får en netbank. Derudover har vi også det, vi kalder et kontantkort, som fungerer som kontanter. Det er et kort, de ældre kan hæve med i supermarkederne, svarer Jonas og fortsætter.

- Vi ved, at der er en stigende gruppe ældre, der har udfordringer, når vi slår filialer sammen eller lukker hæveautomater, fordi de er forældede. Vi er derfor også i løbende kontakt med Ældresagen for netop at hjælpe de ældre bedst muligt.

VanløseLIV har kontaktet Nordea- og Arbejdernes Landsbanks Vanløse-afdelinger, og spurgt dem, om de har planer om at lukke deres hæveautomater. Begge svarede nej.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Vinter

Ræv på besøg ved højlys dag

Annonce