Annonce
Samfund

De blå skilte ved Damhussøen er kommet for at blive

"God tur & god afstand", står der på det gule skilt. Ifølge Else Marie Skjærbæk Nygaard gør skiltene det dog ikke lettere at holde afstand ved søen, hvor der i øjeblikket er en historisk trængsel. Ifølge kommunen er skiltene med til at fremme borgernes sikkerhed. Foto. Else Marie Skjærbæk Nygaard
Flere vanløseborgere, blandt andet Else Marie Skjærbæk Nygaard, er utilfredse med at Københavns Kommune har sat skilte op rundt om Damhussøen.

- Er jeg den eneste som undrer mig over, hvorfor der nu er sat skilte op ved søen med en cykel og to gående. De er gavmildt hamret ned i jorden ved søen og forringer naturoplevelsen. Grimt og overflødigt. Kære kommune. Tidligere blev der skiltet på de små diskrete søjler, når man krydsede broerne til søen. Her kunne man læse, at man kan cykle og gå langs søen. Og det har fungeret fint. Og de nye skilte må gerne snart være fortid, sådan skriver Else Marie Skjærbæk Nygaard i et opslag på Facebook.

Vi har derfor spurgt Københavns Kommune, hvad tankerne bag skiltene er, og om de er kommet for at blive.

Ifølge Københavns Kommune har de fagfolk, der har udarbejdet opsætningen af skiltene et stort kendskab til området og dets fredningsbestemmelser, og de forhold er en del af den samlede vurdering af, om skiltene kunne sættes op (inklusive udseende, omfang og placering, red).

- Det er forvaltningens klare opfattelse, at folk har oplevet utryghedsskabende færdsel på tværs af cykel- og gangsti, og forvaltningen har derfor konkluderet at blandt andet den eksisterende markering med stolper ikke har været tydelig nok i et trafikalt øjemed, skriver Københavns Kommune i en mail og slår fast, at den øgede trafik omkring søen, som har fundet sted det sidste års tid, har affødt et behov for at tydeliggøre de trafikale forhold med andre midler, blandt andet fornyet skiltning med større og tydeligere trafikskilte.

Selvom Damhussøen er fredet, er det dog ikke med til at forhindre at skiltene kommer op.


Der er ikke tale om belysning, reklameskilte eller master. Der er heller ikke ændret i vegetationen eller foretaget væsentlig ændring af terrænet.

Københavns Kommune


Er skiltene sat op indenfor den fredede beskyttelseslinjen indenfor det fredede område? 

- Ja, det er de, svarer Københavns Kommune.

Kræver det så ikke en dispensation?

- Fredningstilsynet vurderer ikke, at skiltningen af de trafikale forhold er af en størrelse, der kæver dispensation fra fredningen. Der er ikke tale om belysning, reklameskilte eller master. Der er heller ikke ændret i vegetationen eller foretaget væsentlig ændring af terrænet, svarer Københavns Kommune i en mail.

Hvad med opstribningen og cykelsymbolerne?

- Fredningstilsynet vurderer hellere ikke, at der skal søges om dispensation fra fredningen til at tydeliggøre de eksisterende forhold med opstribning og cykelsymboler på asfalten.

Er trafikskiltene kommet for at blive?

- 'Husk af holde afstand’-skiltene er midlertidige. Trafikskiltene er tænkt som en permanent løsning, svarer Københavns Kommune afsluttende.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Erhverv

Kronen er sat på tvangsauktion: Gammel gæld har indhentet centret

Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce