Annonce
corona

Den Gamle Kaffebar: Vi er virkelig på røven

Winnie Graabæk. Foto. Chili Djurhuus
Den legendariske gamle Kaffebar åbnede i juni. Dog så betyder de forlængede corona-restriktioner, at de nu er bange for, at de snart bukker under.

- Vi er maksimum presset, og jeg må sige, at det bliver svært overleve, hvis det trækker ud, da vores dagsomsætning er dalet til en tredjedel. Ordene kommer fra Winnie Graabæk, der arbejder på Den Gamle Kaffebar på Ålekistevej 143.

Hvordan er det at være Den Gamle Kaffebar?

- Det er noget rigtig lort at være os lige nu, fordi det er virkelig svært at få det til at hænge sammen. Jeg ikke har nogle faste timer, så jeg kommet på supplerende dagpenge, og jeg drøner ind og ud for at spare på lønkroner.

Annonce

Får I ikke løn-kompensation?

- Vi får ingenting, fordi vi lige er startet op, så vi er virkelig på røven.


Jeg håber, at folk indser, at vi har take away, når de alligevel ikke gider at lave aftensmad efter at have hjemmeskolet og arbejdet hjemme hele dagen.

Winnie Graabæk, medarbejder på Den Gamle Kaffebar


Men plejer der ikke at komme mange håndværkere for at købe madpakker? De arbejder jo stadig.

- Jo, men de er det holdt op med at komme. Jeg tror, det skyldes, at håndværkerne ikke længere kan komme ind, holde en pause her, måske spise deres mad og køre igen. Så dem har vi hellere ikke mere. Og dem der brugte legestuen kommer hellere ikke længere.

Medarbejdere sendt hjem

Hvad har I så gjort for at få omsætningen op?

- Vi forsøger at sælge mere take away. Så nu er der aftensmad som take away 16- 18.30 alle hverdage. Men da der ingen penge er i kassen, er det primært ejerne, der er her hele tiden. Og de skal nå det hele på den halve tid, for vi har ikke råd til at give løn til de unge piger, der plejer at arbejde her om aftenen, på trods af, at vi jo stadig har mad ud af huset om aftenen.

Humøret var højt, da Den Gamle Kaffebar åbnede 5. juni. Nu er smilet stivnet.  Foto: Jesper Gisli

Er I bange for at gå konkurs?

- Den tanke tør jeg ikke tænke til ende, svarer Winnie. Hun trækker vejret dybt og fortsætter.

- Jeg ved ærlig talt ikke, hvad vi skal gøre. Vi lægger så meget op på nettet som muligt. Vi gør, hvad vi kan for at gøre opmærksom på, at vi blandt andet også laver brunch som take away. Men det står sløjt til med kunderne, og de penge som blev sat i Den Gamle Kaffebar forsvinder pt. ned i et sort hul, siger Winnie, der udover selv er kommet på supplerende dagpenge fortæller, at de øvrige medarbejderne er sendt hjem uden løn, og at en anden er gået ned i tid.

- Det er en ond spiral, og det er virkelig ikke sjovt, siger Winnie, der før har været mere positiv.

- Jeg var faktisk positiv i december. Her tænkte jeg, at det nok skulle gå. Men det er altså bare  gået ned af bakken for os, og jeg håber, at folk indser, at vi har take away, når de alligevel ikke gider at lave aftensmad efter at have hjemmeskolet og arbejdet hjemme hele dagen. For folk skal jo have aftensmad, siger Winnie Graabæk afsluttende.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Tiltale: 60-årig stedfar forgreb sig på 15-årig pige ved at narre hende

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Lidt ligesom at date: Fra ensom til lykkelig kvinde med nye veninder

Mest læste

Seneste nyt

Annonce