Annonce
112

Efter bølge af cykeltyverier: Nu reagerer politiet

Foto. Chili Djurhuus
Onsdag 4. november kommer nærpolitiet, forbi Vanløse Torv for at tale med borgerne om det stigende antal cykeltyverier.
Annonce

Som VanløseLIV tidligere har skrevet, viser en del opslag blandt andet i Facebook-gruppen 2720 Vanløse, at antallet af cykeltyverier i Vanløse, angiveligt omkring Kronen er steget en del. I en sådan grad, at medlem af Vanløse Lokaludvalg, Anne Ratleff, har kastet sig ind i kampen for at få stoppet tyverierne.

Annonce

Nærpoliti: Vi er opmærksomme

På sidste møde i Vanløse Lokaludvalg tog Anne Ratleff cykeltyverierne omkring Kronen op, og på næste møde, bliver det et punkt. Nu går også nærpolitiet ind i sagen om de stjålne cykler. I en mail til VanløseLIV, skriver leder af nærpolitiet, Carsten Reenberg.

- Vi er opmærksomme på, at der bliver stjålet cykler fra området omkring Kronen, og derfor er vores nærpoliti til stede, så vidt det er muligt. På onsdag i næste uge (4. november. 2020, red) vil vi fra klokken 16 til 18 også have vores mobile politistation på plads ved Kronen ved Vanløse Torv, så der er endnu en mulighed for at komme i snak med borgerne om de her problemer.


Københavns Politi må begynde at forstå, at det her lugter langt af organiseret kriminalitet, så de kommer oftere forbi Vanløse Torv.

Anne Ratleff, medlem af Vanløse Lokaludvalg.


Anne Ratleff er glad for, at nærpolitiet nu går ind i sagen om de stjålne cykler. Og hun har en opfordring til vanløseborgerne.

- Cyklerne bliver stjålet i virkeligheden, så jeg håber inderligt, at vanløseborgerne møder massivt op på onsdag.

Hvorfor det?

- Vi har virkelig brug for at gøre opmærksom på, at det her er et reelt problem. Københavns Politi må begynde at forstå, at det her lugter langt væk af organiseret kriminalitet, så de kommer oftere forbi Vanløse Torv, svarer Anne Ratleff.

VanløseLIV har spurgt Københavns Politi, om de har mistanke til, det cykeltyverierne ved Kronen skulle være organiserede cykeltyverier.

Københavns Politi svarer i en mail.

- Om vi ser det som organiseret kriminalitet, er ikke noget, vi kan gå i detaljer med, da det vurderes ud fra den samlede og løbende efterforskning. Vi har tidligere i år slået til mod organiseret cykeltyveri, hvor vi havde efterforskningsmæssige oplysninger, der underbyggede en høj graf af organisering.

Annonce

Brug puljemidler til lys og cykelparkering

Når Anne Ratleff tager forbi Vanløse Torv på onsdag, har hun nogle konkrete ideer til hvordan politiet i samarbejde med Københavns Kommune kan komme cykeltyverierne til livs.

- Jeg vil spørge nærpolitiet, om om de ikke slår sig sammen med Københavns Kommune, så vi kan sikre, at der kommer mere lys og flere cykelstativer. Jeg ved godt, at cykeltyverierne også foregår ved højlys dag, men der skal være mulighed for at folk kan holde øje. s, udtaler Anne Ratleff.

Hvor skal pengene komme fra?

- Der foreligger et større beløb fra puljemidlerne, der er kommet tilbage til Københavns Kommune. Penge som ikke er blevet brugt, fordi en del af de arrangementer som Vanløse Lokaludvalg har støttet er blevet aflyst på grund af corona. Penge der ikke er blevet brugt. Og de burde gå til lys og cykelstativer. Specielt set i lyset af, at der snart kommer cirka 150 ungdomsboliger, hvilket betyder, at problemet med cykeltyverier bliver nok ikke mindre, siger Anne Ratleff afsluttende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Annonce