Annonce
Trafik

Far til skolebarn: Hellerne ved Herlufsholmvej giver falsk tryghed

Kristjan Brødreskift står på de heller, der er sat op, når du skal krydse Ålekistevej, når du kommer fra Herlufshomvej. Foto. Chili Djurhuus
For nogle måneder siden satte Københavns Kommune to heller op for at gøre skolevejen over Ålekistevej mere sikker. Forældrene i området er dog ikke tilfredse.

- For nogle måneder siden blev der etableret to heller ved Herlufsholmvej, for at gøre det mere trygt for skolebørn (der går på Damhusengens Skole, red) at færdes i overgangen.

Begge af skilte, der markerer hellerne, er allerede kørt ned og rettet op igen, og Kristjan Brødreskift, der far til to børn, er utryg ved overgangen.

Falsk tryghed

- Vi flyttede hertil inde fra byen, da vi skulle have børn, fordi vi gerne ville have nogle trygge omgivelser ikke mindst skoleveje, siger Kristjan, og fortæller at det helle der er sat op ikke virker efter hensigten.

- Kommunen har sat to heller op for at gøre overgangen mere sikker, men efter den første uge en uge blev det ene skilt kørt ned, og forleden blev det andet kørt ned og det er et spørgsmål om tid før der er en bil der rammer et menneske, siger Kristjan der fortæller at biler ofte accelerer mod Jyllingevej og Klitmøllervej.

Har I kontaktet Københavns Kommune?

- Ja, og deres svar er, at de prøvet at gøre forholdene lidt bedre og at det er et budgetspørgsmål, hvis det skal blive bedre, svarer Kristjan der mener at hellere er falsk tryghed.

Begge skilte der skal markere at der er et helle over Ålekistevej ved Herlufsholmvej er flere gange kørt ned. Foto. Rikke Skovgaard Andersen

- I mit hoved er det en falsk tryghed, og jeg har ikke lyst til at mine børn skal krydse vejen.

Hvad mener du der burde ske?

- En stærk markering af at her ser der et helle eller noget der viser at der er folk der krydser vejen, svarer Kristjan der er i kontakt med flere forældre der har denne bekymring.

Annonce

40 børn krydser vejen

Men kan man ikke bare gå op til lyskrydset ved Jyllingevej?

- Jo det kan man sige. men det er børn, og der er den samme risiko hver eneste, og hvis de ikke går over Ålekistevej og op til krydset, så cykler de måske imod cykelretningen på cykelstien, siger Kristjan og slår fast at det drejer sig om mange børn.

- Jeg har regnet efter via Danmarks Statistik, og på de 239 husstande der er tilknyttet skolen i kvarteret, er der omkring 60 skolebørn som har Damhusengens Skole som distriktsskole, og deraf vil 40 børn gå på Damhusengens Skole. Og disse børn skal krydse Ålekistevej ved Herlufsholmsvej hver morgen, hvis de cykler til skole. (Det har i skrivende stund ikke været mulig at få Kristjans beregning versificeret af Damhusengens Skole, red)

Vores børn skal kunne cykle trygt fra deres hjem og hen til skolen.

Rikke Skovgaard Andersen

Kandidat til kommunalvalget Rikke Skovgaard Andersen har også talt med Kristjan, og hun forstår hans bekymring.

- Jeg håber, at kommunen vil kigge på, om ikke der kan gøres mere for at sikre en tryg cykelvej for de her skolebørn. Jeg drømmer om en kort sti til cykelkørsel mod færdselsretningen fra Herlufsholmvej og ned til første fodgængerfelt efter jernbanebroen.

Hvorfor er det vigtigt at sikre skolevejen?

- Vores børn skal kunne cykle trygt fra deres hjem og hen til skolen. Ikke bare når de er små og har far eller mor med, men også når de er større og klar til at cykle alene. Hvis det er utrygt at færdes på cykel, risikerer vi, at forældrene vælger cyklen fra og tager bilen. Det er ærgerligt, for så får vi mere biltrafik og mere usikre veje for vores børn tæt på skolerne, udtaler Rikke Skovgaard Andersen (A).

VanløseLIV.dk har forsøgt at få et svar fra Københavns Kommune. De er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Vi følger sagen.

Annonce

Mest læste

Alarm112

Mand stukket ned på Vanløse Torv

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce