Annonce
Selvudvikling

Fem tip til at holde humøret (højere) i juledagene

Kritstine Camille Sommer. Foto. Privat
Stærke følelser aktiveres eller forstærkes ofte i julen og tiden efter. Og måske endnu mere, nu vi er i en coronatid. Vi har talt med Kristine Camille Sommer om, hvordan man får styr på dem.
Annonce

Måske kender du til glæde, forvirring, sorg, savn, vrede, forvirring, taknemmelighed, frustration, julestemning, irritation, kærlighed, stress eller tungsind.

Følelser der ofte aktiveres eller forstærkes i julen og tiden efter. Og måske endnu mere, nu vi er i en coronatid. Spørgsmålet er hvad, du selv kan gøre for at finde ro i den her tid, der også kalder på fordybelse og nærvær. Det har vi talt med englehealer Kristine Camille Sommer om.

Hvad er det her for en tid?

- Jul og tiden efter specielt her under corona er et virvar af følelser. Der er dine egne følelser, din families følelser, dine kolleger og venners følelser. Og så er der alle de andres følelser, der flyver rundt om ørerne på dig, hver gang du er ude i verden eller kigger i din skærm. Men følelserne behøver ikke styre dig. Du kan styre dem.


Uanset om du er til Maria Carey eller Nissernes Ø, så er det svært at fastholde stress og surhed i krop og sind, når du danser. Det er super enkelt, og det virker.

Kirstine Camilla Sommer, englehealer


Styre mine følelser?

- Det er vigtigt at huske på, at følelser er ikke mere, end vi gør dem til. Følelser er vibrationer, der svinger i og med dig, og de behøver ikke at styre dig. Så hvis du ikke gider gå at være trist, vred, deprimeret, stresset eller tung, ja så kan du skifte kanal og svinge i og med nogle følelser, der er lettere og sjovere.

Det lyder lettere sagt end gjort. Hvordan gør man det?

Her er fem tip du kan prøve:

  1. Mærk din vejrtrækning. Træk vejret dybt og langsomt et par gange. Prøv at gøre din indånding og udånding lige lange. Og sæt gerne lyd på. Sid eller lig helt stille et par minutter og forestil dig, at du trækker lys og ny energi ind og puster tung energi ud.
  2. Dans. Uanset om du er til Maria Carey eller Nissernes Ø, så er det svært at fastholde stress og surhed i krop og sind, når du danser. Det er super enkelt, og det virker. Du behøver faktisk kun at høre et enkelt nummer.
  3. Tag en lur. Sådan en morfar-lur på sofaen midt på dagen kan være guld værd.Det er den mørke tid på året, og vi burde slappe af og gå i næsten-hi som naturen. Og bagefter har du måske fået overskud til lige at være med til at spille brætspil eller gøre det projekt færdigt, du har haft liggende længe.Og så bliver du lige en tak mere glad. Win-win.. I øvrigt er det også, når vi sover, at vores guider og engle har bedst mulighed for at gå ind og heale på os. Det kan du bede dem om, i dit stille sind, når du lukker øjnene.
  4. Gå en tur. Der er en grund til at vi alle sammen har travet landet tyndt, mens der var corona-nedlukning. Også alle os, der ikke engang har en hund. For udover, at det er godt at bevæge sig og få lidt frisk luft, så healer det at være ude – og især hvis der er noget natur. Energien fra jord og træer og planter er meget stærkere og renere end vores egen energi. Så når vi går omkring i naturen, bliver vores energier og vi selv harmoniseret efter naturens energi. Det er i virkeligheden en healing, der sker. Så smart.
  5. Vær taknemmelig over det du har. Taknemmelighed er sammen med kærlighed, glæde (og humor) blandt de højeste vibrationer, vi kan være i. Hvis du slutter hver aften og begynder hver morgen med at remse fem ting op, som du er taknemmelig over, at du har i dit liv, så har du lagt en fantastisk bund for godt humør. Og jo, vi har rigtig meget at være taknemmelige over: Har du f.eks. tag over hovedet? Tøj på kroppen? Har du noget at spise - også i dag? Har du sko? Kan du holde varmen? Har du måske oven i købet nogen at tale med i julen? Har du kærlighed i dit liv? Er du og dine nærmeste sunde og raske? Fortsæt selv listen. Evt. kan du lave den som hygge-øvelse med andre i løbet af julen. Det bliver man i godt humør af, svarer Kirstine afsluttende.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Annonce