Annonce
Læserbrev

Flere føler sig trygge i aften- og nattetimerne i Vanløse

Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København. - Foto. Københavns Kommune
Annonce

Af Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København

Københavns Kommune har offentliggjort den årlige rapport om udviklingen i københavnernes tryghed. I år er undersøgelsen udkommet i kølvandet på coronakrisen, der har medført en vis utryghed for alle. Det forhold kommer dog ikke til udtryk i undersøgelsen, da langt størstedelen af datamaterialet er indsamlet før, Danmark blev lukket ned.

9 pct. af københavnerne sig utrygge i deres nabolag, og det er status quo fra sidste år. 15 pct. af københavnerne føler sig utrygge i aften- og nattetimerne, der er det lavest målte niveau siden 2009. Det stabile niveau forutryghed iKøbenhavn dækker dog over store forskelle i de enkelte bydele.


Konkret har vi arbejdet for, at halinspektører er blevet genindført i flere idrætshaller i byen herunder i Vanløsehallerne, som har været udsat for hærværk og grov chikane.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København


I Vanløse er det glædeligt at erfare, at andelen af beboere, der føler sig utrygge i aften- og nattetimerne er faldet betydeligt fra sidste år. Det er en meget positiv udvikling, der gerne skal fortsætte. Andelen af beboere, der føler sig utrygge er status quo fra sidste år og lavere end gennemsnittet for hele byen.

  • 8 pct. af beboerne i Vanløse føler sig utrygge, som er status quo fra sidste år.
  • 11 pct. af beboerne i Vanløseføler sig utrygge i aften- og nattetimerne mod 18 pct. sidste år.

Desuden vurderer SSP og politiet, at utrygheden i Vanløse er upåvirket af konflikten mellem grupperinger i hhv. Husum og Rødovre.

I Venstre har vi stort fokus på, at københavnerne skal føle sig trygge. Konkret har vi arbejdet for, at halinspektører er blevet genindført i flere idrætshaller i byen herunder i Vanløsehallerne, som har været udsat for hærværk og grov chikane. Det sikrer tryghed for børn og forældre.Og vi har arbejdet for indførelsen af natteværter i nattelivet for at nedbringe de gener, som byens intensive natteliv har for beboere og erhvervsdrivende.Det er to gode og nødvendige ordninger i København, som vi fortsat vil arbejde forat sikre.

Venstre mener, at man skal kunne færdes frit og sikkert på stationer, i haller og på gaderne, og alle skal kunne føle sig trygge i sit nabolag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natteravnene

Natteravnene får sponsorat

Vanløse

Mød skønhedseksperter i Kronen

Vanløse

Sang om Ålekistevej spilles på P5

Annonce