Annonce
Vanløse

Hullet til hæveautomaten på Jernbane Allé står klart, men der er et problem

Hullet til den nye hæveautomat er lavet, dog så har Danske Bank ikke fået lov til at lave en dør ved siden af hullet. Foto. Chili Djurhuus
6. januar lukkede Danske Bank sin hæveautomat på Ålekistevej. Dog så har banken planer om at åbne en ny hæveautomat på Jernbane Allé. Banken er dog stødt ind i en del udfordringer.
Annonce

- Kommunen har afslået vores ansøgning, om bankautomaten på Jernbane Allé, fordi der skal være en dør ved side af, fortæller filialdirektør i Danske Banks, Flintholm afdeling, og tidligere filialdirektør i den nu lukkede Vanløse afdeling, Jonas Grønbæk Baatz.

Han fortsætter.

- Københavns Kommune har godkendt en hæveautomat, men ikke døren, der skal være ved siden af.

Sjette januar lukkede Danske Bank deres hæveautomat permanent på Ålekistevej, og de har, ifølge Jonas Grønbæk Baatz, haft planer om at sætte en hæveautomat op på Jernbane Alle ved den gamle Biograf. Der står allerede et rum klart, som banken betaler leje for, men da der ikke må komme en dør op (et ATM-rum, som skal bruges, så der kan komme penge ind i automaten, red) er projektet gået i stå - nu på andet år.

Annonce

Kræver dispensation fra lokalplanen

Ved du hvorfor, der ikke må komme en dør op?

- Det skyldes lokalplanen, og fordi vi skal have beklædning op på døren, da det virker som reklame, svarer Jonas og fortsætter.

- Og for at være ærlig, så forstår jeg det ikke. For lige ved siden af ligger Burger King. Hvad er forskellen? Det er da én stor reklame.

VanløseLIV kontaktet Københavns Kommune og spurgt dem, hvorfor de har afvist Danske Bank at sætte en dør op ved siden af hæveautomaten. De svarer i en mail.

- Der er ikke truffet afgørelse. Vi har meddelt ansøger, at det ansøgte vil forudsætte dispensation fra lokalplanen, der fastlægger, at enhver ændring af eksisterende bebyggelse forudsætter kommunens godkendelse. Desuden fastlægger lokalplanen, at der ved ombygning af eksisterende bebyggelse skal tilstræbes en god arkitektonisk helhedsvirkning i forhold til ydre fremtræden, og at vinduer ikke må blændes ved tilklæbning og lignende, således at de får karakter af facadebeklædning.


Vi har meddelt ansøger, at de ikke kan forvente dispensation til at etablere en dør som ansøgt, samt at glaspartiet ikke må tilklæbes på ydersiden

Københavns Kommune


Facaden, som der her er tale om, består af et buet symmetrisk glasparti med fire døre i midten og en dobbeltdør i hver side, og Danske Bank har søgt om at sætte en hæveautomat op i venstre side af glaspartiet ved siden af dobbeltdøren. Det er ved siden af hæveautomaten, at Danske Bank vil isætte en glasdør svarende til de fire glasdøre. Glasdøren skal tilklæbes med folie.

Annonce

Bryder med den akitektoniske helhed

- Ansøger har oplyst, at glaspartiet, hvor der etableres ATM-rum, ønskes tilklæbet med folie, der gør, at man ikke kan kigge ind i rummet udefra af sikkerhedsmæssige årsager. Vi har meddelt ansøger, at de ikke kan forvente dispensation til at etablere en dør som ansøgt, samt at glaspartiet ikke må tilklæbes på ydersiden.

Grunden til, at Danske Bank ikke kan forvente dispensation, skyldes, ifølge Københavns Kommune:

- At en dør i den ene side af glaspartiet, der fremstår symmetrisk vil bryde væsentligt med bygningens arkitektoniske helhed dette konkrete sted, hvor den tidligere biografsal markerer sig i bygningens facade mod Jernbane Allé i form af en muret bue. Derudover vil en tilklæbning af en del af glaspartiet give karakter af facadebeklædning.

6. januar lukkede Danske Bank hæveautomaten Ålekistevej/Linde Alle permanent. De henviser til Danske Basnk på Dirch Passers Alle 27. Foto. Franz Henriksen

Københavns Kommune skriver, at den blandt andet har foreslået Danske Bank, at folie eventuelt kan klæbes på glassets inderside, og det muligvis på den måde kan opnås, at tilklæbning af glaspartiet ikke får karakter af facadebeklædning.

- Vi vurderer, at rummet kan sikres mod indblik på andre måder end foreslået, uden at opsætte noget, der giver glaspartiet karakter af facadebeklædning, skriver Københavns Kommune.

Betyder det, at hvis Danske Bank ændrer tilklæbningen af døren, så det sættes på indefra, at der så er mulighed for dispensation, selvom døren, ifølge lokalplanen, bryder væsentligt med bygningens arkitektoniske helhed?

- Alle ansøgninger beror på en indivuduel vurdering, så det kan vi ikke svare på, er svaret fra Københavns Kommune.

Artiklen fortsætter under billderne.

Den gamle biograf før renoveringen. Foto. Holberg Fenger Invest
Den gamle biograf efter renoveringen. Foto. Holberg Fenger Invest

Jonas Grønbæk Baatz har svært ved at se forskellen på Burger Kings reklamer og den tilklæbning som Danske Bank vil tilklæbe en eventuel dør med. Hvad siger I til det?

- Der er umiddelbart ikke noget ved skiltningen for Burger King, der forudsætter dispensation fra lokalplanen, svarer Københavns Kommune.

I og med at det umiddelbart virker som om, at der er ikke kommer en dør i facaden på Jernbane Allé, kunne alternativet være en dør indefra bygningen. Men det er hellere ikke lige noget, der ligger ligefor.

Et alternativ til døren i facaden kunne være, at man kom ind bagfra i stedet. Er det en mulighed?

- Vi har været i dialog med ejeren, og denne vil ikke acceptere, at der bygges en dør indefra bygningen, svarer Jonas Grønbæk Baatz.

Til det svarer ejeren, Flemming Holberg Fenger, i en mail.
- Nabolejerene ikke er indstillet på, at servicefolk, skal gå gennem deres lejemål, for at kunne servicere deres pengeautomat. Derfor kan det ikke lade sig gøre uden at der monteres en dør i facaden for servicefolk til hæveautomaten.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Vinter

Ræv på besøg ved højlys dag

Annonce