Annonce
Damhusengen

Hundeejer virkede ligeglad, da hendes hund tissede på min taske

Genrefoto, hunden på billedet har intet med den tissende hund at gøre. Foto. Chili Djurhuus
'Pludselig ser jeg en hund komme løbende. Den stopper ved min taske, snuser til den, hvorefter den vender sig og tisser på den, fortæller Jo, hvis lørdag på Damhusengen ændrede sig til fra hyggelig til mindre hyggelig.
Annonce

Hvad der skulle have været en hyggelig lørdag formiddag på Damhusengen ændrede sig i lørdags en øv oplevelse for vanløseborgeren Jo, der sammen med en veninde og deres to børn var ude at gå tur på Damhusengen.

Jo tog kontakt til VanløseLIV igennem 'Spørg os'

- Vejret var godt, så vi gik en tur ude på engen. Vi var på den lille legeplads. Min datter så noget is, vi løb derhen, og vi begyndte at lege på isen, og lagde jeg min taske på kanten af isen, fortæller Jo, der hurtigt fik andet at tænke på, end at lege på isen med sin datter.

- Pludselig ser jeg en hund komme løbende. Den stopper ved min taske, snuser til den, hvorefter den vender sig og tisser på den, fortæller Jo, der har forståelse for, at hunde kan komme til at tisse. Det er mere ejerens reaktion, der sidder i Jos krop.

Annonce

Hundeejer vrængede

- Jeg løber hen mod hunden og råber stop, får øje på ejeren, og råber, at hun skal kalde hunden til sig, hvorefter hun svarer: 'Jeg kan da ikke slukke for den'. Hundeejeren lyder meget forurettet over min henvendelse, siger Jo, og fortæller, at hun derefter først bliver rigtig ærgerlig og derfor siger. 'Du har ikke styr på din hund, når den går og tisser på andres ting.’

- Her gentog kvinden, hun da ikke kunne slukke den. 'Nej', sagde jeg, 'men du kunne som en almenmenneskelig ting da sige undskyld på din hunds vegne. Det ville jeg kunne acceptere. Det andet er utilstedeligt.' Hun svarede: "Det er jo det, jeg prøver", hvorefter jeg sagde: 'Du har ikke sagt ordet undskyld endnu.' Hvorefter hun vrængede hun undskyld og gik, fortæller Jo, der er meget ærgerlig over kvindens manglende forståelse af situationen.


Der er to slags hundeejerne. Dem der er ude at gå for deres egen skyld, og dem der går for hundens skyld.

Jo


- At hun ikke af sig selv siger undskyld, synes jeg er værre end, at hendes hund tisser. Og at hun ikke kan se, at hun ikke har styr på sin hund/hunde, når den en lørdag formiddag i et område med en del andre mennesker kan få lov til at gå hen og tisse på andre folks sager, det er simpelthen utilstedeligt, siger Jo, der slår fast, at det ikke er den første konfrontation, hun har haft med hunde på engen. Hun har også oplevet hunde, der har snappet hende.

Ved du, om I var i fritløbsområdet?

- Jeg så ingen skilte, og hvis der var, er det meget dårligt skiltet, svarer Jo og pointerer, at uanset om hundene måtte løbe løs eller ej, så burde hundeejerne kunne kalde deres hunde til sig.

- Hvis man ikke kan kalde sin hund til sig, skal man holde den i snor, siger Jo, der mener at der er to slags hundeejerne. Dem der er ude at gå for deres egen skyld, og dem der går tur for hundens skyld.

Men hvis det nu var på fritløbsområdet, burde du så ikke forvente sådan en oplevelse?

- Vi er her sammen, og benytter de samme arealer, skilte eller ej. Hunde kan jo hellere ikke se skiltene. Og selvom vi måske var på fritløbsområdet, er hundeejeren ikke frataget fra at tage et ansvar. Og det havde den her hundeejer tydeligvis ikke, svarer Jo. Hun fortsætter

- Jeg er helt med på, at det kan ske for selv den bedste hundeejer. Men vi lever i byen sammen, og der skal være plads til os alle. Det som jeg reagerer på det er, at hun ikke gider kalde hunden til sig, og mest af alt at hun ikke kan finde ud af sige undskyld. Det er simpelthen mangel på ordentlighed, siger Jo, og siger afsluttende slår fast at hun ikke bærer nag, fortæller Jo, der efterfølgende gik hjem, og vaskede sin taske.

Ved siden af tasken lå børnenes legetøj. En Elsa dukke og en enhjørning bamse. Disse blev angiveligt ikke tisset på.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Annonce