Annonce
Vanløse

I Spiretoppen er det sjovt at gå i børnehave - også selvom der er corona-restriktioner

Børnehuset Spoiretoppen, ligger på Linde Alle i Vanløse. Foto. Screenshot Google Maps
I daginstitutionen Børnehuset Spiretoppen har de ansat to ekstra medarbejdere, forældre må ikke komme ind i institutionen, og de skal bære mundbind på matriklen. Og de har endnu ikke haft et eneste tilfælde af corona.

Vanløse: Ifølge undervisningsministeriets retningslinjer (pr. 3.januar, 2021), må kommuner og dagtilbud fastsætte retningslinjer for forældres adfærd i dagtilbud. Til trods for det, er forældre og pædagoger utrygge ved at forældre stadig må komme ind i mange institutioner samt at der nogle steder ikke er krav om at de skal bære mundbind. Af den simple grund: Institutionerne ikke har nogle klare retningslinjer.

Sådan er det dog ikke i Børnehuset Spiretoppen i Vanløse. Her kræver leder, Mette Wilhardt nemlig, at forældre afleverer deres børn udenfor og at de bærer mundbind, når de betræder Spiretoppens matrikel.

- Her i Spiretoppen har vi nogle klare retningslinjer for, at forældrene skal aflevere deres barn udenfor,f oran hver stues indgang og bære mundbind bortset fra, når de kører deres barn ind. Og jeg tror på, at hvis vi fastholder det og overholder vores hygiejne-tiltag, så står vi godt.

Annonce

Ordene kommer fra leder Mette Wilhardt af den selvejende institution Børnehuset Spiretoppen.

Ingen adgang for forældre

Ifølge Mette Wilhardt har Børnehuset Spiretoppen, der består af to børnehavegrupper og en vuggestuegruppe, ikke været ramt af corona, og det mener hun med stor sandsynlighed skyldes, at hun fra starten af har været meget tydelig omkring, hvad retningslinjerne var i Spiretoppen. Og ikke mindst at personale har arbejdet kontinuerligt med planlægning og struktur og at forældrene har respekteret og efterlevet det.


jeg prøver også at være meget bevidst med hensyn til mine valg af ord, så ingen er i tvivl om hvilke retningslinjer der gælder i Spiretoppen. Så når jeg bruger ordet opfordrer eller anbefaler, så ligger der et reelt valg hos forældrene. Når man opfordrer, er man ikke særlig tydelig, og det er der behov for i den her situation.

Mette Wilhardt, leder i Børnehuset Spiretoppen i Vanløse


- Har man det mindste sygdoms-symptom er det bare afsted og i selvisolation. Og det har hele personalegruppen haft stor forståelse for. Jeg har derfor også ansat to ekstra medarbejdere på 37 timer, så vi føler os mindre sårbare, hvis der er en medarbejder som må gå i selvisolation og venter på testsvar. Og det er vigtigt i den her tid, siger Mette og fortsætter.

- Sådan en pandemi her kræver også ekstra af forældresamarbejdet. Så vi sørger for at tage billeder, skrive om dagen og sende det ud på de elektroniske platforme, så forældrene føler at de er en del af hverdagen, selvom de ikke, på nuværende tidspunkt, ikke må komme ind i institutionen.

Hvordan har forældrene reageret på, at de ikke må komme ind i institutionen?

- Ni ud af ti er glade for det. Forældrene siger farvel ved indgangen foran barnets stue, hvor der står en kendt voksen, og det fungerer kanon. Men jeg prøver også at være meget bevidst med hensyn til mine valg af ord, så ingen er i tvivl om hvilke retningslinjer der gælder i Spiretoppen. Så når jeg bruger ordet opfordrer eller anbefaler, så ligger der et reelt valg hos forældrene. Når man opfordrer, er man ikke særlig tydelig, og det er der behov for i den her situation, svarer Mette og pointerer, at hun altid skriver nederst i sine månedlige nyhedsbreve til forældrene, at de til hver en tid kan ringe til hende og tale med hende, hvis de har noget på hjerte, da hun gerne vil i dialog med forældrene.

Du nævnte kendt voksen før. Hvorfor er det vigtigt?

- En kendt voksen er en voksen, som børnene, forældrene og personalet indbyrdes kender. Og det er noget vi prioriterer højt her i Spiretoppen. Derfor har jeg, som sagt, også ansat to ekstra medarbejdere på 37 timer, netop for at undgå at skulle bruge forskellige og ofte fremmede vikarer, som kan skabe utryghed, for uanset hvad, så skal vores personaler jo af og til i isolation og testes, fordi de har været i tæt kontakt med en der havde corona. Og her er det vigtigt for mig, som leder, at både personale, børn og forældre er trygge og kender de ansatte, svarer Mette.

Annonce

Det skal være sjovt at gå i institution - også under corona

Mange nævner også udfordringer med rengøringen - at tiden går fra børnene. Hvordan mestrer I det?

- Jeg bruger en privat rengøring, og de gør det bare super godt. De er der flere timer end normalt, men det er pengene værd, da tiden ikke skal gå fra børnene. Vi har desuden lamineret vores rutiner og hængt dem op i de forskellige rum, så vi husker dem. Såsom at spritte af, når vi har brugt nogle overflader, og at vi skal lufte ud i 15 minutter efter brug af et rum, fortæller Mette og slår fast, at det er vigtigt, at det skal være sjovt at gå i daginstitution - også under corona.

- Derudover satte vi, da corona startede, rutiner i gang, således at vi har kasser for alle ugens dage med legetøj, som så bliver hensat, når dagen er slut. Og så kan de bruges igen ugen efter uden, at vi skal bruge specielt ekstra tid på rengøring af legetøjet (Det anbefales, at man hensætter blandt andet legetøj i 48 timer for at covid-19 virusset skal forsvinde, red).

- For hvis vi fjerner alt legetøj, og gør rent hele tiden, så bliver hverdagen i Spiretoppen ikke et rart sted at være. Og på den her måde fungerer det rigtig godt, fordi der kommer noget nyt (legetøj, red) hver dag, svarer Mette og slår fast, at noget af det de gør, må fungere, da hverken personalet eller børnene har været ramt af corona indtil nu.

Mette fortæller, at de bruger det samme system ude på legepladsen, hvor stuerne har hver deres kasser med lejetøj. Derudover så er legepladsen og stuerne delt op i zoner, som er et nødvendigt onde, da børnegrupperne bliver nødt til at være delt op i bestemte grupper.

Hvordan reagerer børnene på, at alt pludselig er delt op i zoner?

- Det fungerer rigtig godt. Struktur giver tryghed, ro og forudsigelighed for børnene. Vi har dog altid arbejdet struktureret. Nu gør vi det bare endnu mere, og det profiterer børnene af. Specielt i den her tid. Det er det samme med hensyn til hygiejnen. Vi har altid vasket hænder med børnene, og det er vigtigt for os at signalere at det er vigtigt med god hygiejne men samtidig sørge for at vi ikke skaber en generation af ængstelige børn som frygter snavs og bakterier.

Hvordan holder I humøret oppe i den her tid?

- Vi passer på hinanden. Vi griner og sørger for at have det sjovt. Vi knokler og er fleksible og prioriterer at der skal være plads til at man kan have brug for en omsorgs- eller afspadseringsdag for at kunne være der for sin egen familie, så det hele kan gå op i en højere enhed med fjern- og hjemmeundervisning. Det vigtige er, at vi løfter i flok, og at vi husker på at Spiretoppen også er en arbejdsplads. Og det skal være en god arbejdsplads, hvor vi trives.Har vi det godt, har børnene det godt, og har børnene det godt, så har forældrene det godt svarer Mette som slår fast, at der selvfølgelig er ansatte der er frustrerede af og til under corona-tilstandene.

_

Annonce

Mest læste

Alarm112

Mand stukket ned på Vanløse Torv

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce