Annonce
Vanløse

Indsamlede over 50.000 kroner til fordel for indlagte børn

Helteløberen Marinela Djekic fra Vanløse løb fra Hvidovre til Rigshospitalet for at samle midler ind til Børneulykkesfondens initiativ. Legeheltene. -Foto: Børneulykkesfonden
Helteløberen Marinela Djekic fra Vanløse løb fra Hvidovre til Rigshospitalet for at samle midler ind til Børneulykkesfondens initiativ, Legeheltene.
Annonce

Der blev samlet 50.000 kr. ind til Legeheltene i forbindelse med Heltestafetten, som Marinela Djekic fra Vanløse var en del af. Undervejs på ruten indsamlede Marinela Djekic ”heltekræfter” fra venner og familie i form af kilometersponsorater og MobilePay-donationer. Bidragene fra alle 24 helteløbere blev ubeskåret doneret til Legeheltene. Marinela Djekic samlede 2800 kroner ind på de 27.5 kilometer, hun løb fra Hundige til Rigshospitalet.Det svarer til 179,5 per kilometer. Stafetten, der var på 500 kilometer startede 27. juni fra Aalborg Sygehus. 24 løbere var med.

Annonce

Til fordel for indlagte børn

Legeheltene er et initiativ under Børneulykkesfonden, der arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark og give dem et velfortjent frirum fra sygdom. Og Marinela Djekic er glad.

Helteløberen Marinela Djekic fra Vanløse løb fra Hvidovre til Rigshospitalet for at samle midler ind til Børneulykkesfondens initiativ, Legeheltene. Foto. Instagram

- Hvorfor deltog du i stafetten?

- Alle børn har ret til bevægelse og leg, og når jeg tænker på alle de smil, Legeheltene giver børnene på de danske hospitaler, bliver jeg helt lykkelig, udtaler Marinela Djekic.


Coronasituationen har gjort det ekstra svært at være indlagt, fordi børnene har været nødsaget til at blive inde på hospitalsstuen. Derfor er det helt fantastisk, at folk som Marinela Djekic har lyst til at løbe med Heltestafetten og samle midler ind til Legeheltene, så børnenes tid på hospitalet bliver mere aktiv

Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden


Udover at Marinela Djekic er glad, er der nok nogle der endnu mere glad, og det er Børneulykkefondens som Marinela Djekic løb for, og ikke mindst de børn, der får glæde af pengene.

En legehelt er med til at gøre de indlagte børn hverdag mere aktiv. - Foto: Legeheltene.

- Hvad betyder det for jeres arbejde, at blandt andet Marinela Djekic løb heltestafetten?

- Coronasituationen har gjort det ekstra svært at være indlagt, fordi børnene har været nødsaget til at blive inde på hospitalsstuen. Hos Børneulykkesfonden ved vi, hvor vigtigt det er, at børnene kommer op af sengen og får bevæget kroppen, og derfor er det helt fantastisk, at folk som Marinela Djekic har lyst til at løbe med Heltestafetten og samle midler ind til Legeheltene, så børnenes tid på hospitalet bliver mere aktiv, fortæller Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden, der står bag initiativet Legeheltene.

Annonce

Seks marathoner på seks dage

Selvom de fleste nok ville tage en velfortjent pause efter en løbetur på 15.7 kilometer, er Marinela Djekic allerede videre. I skrivende stund er hun igang med sit tredje marathon ud af seks. Hun skal i altt løbe 250 kilmeter på seks. På sin Facebook side skriver hun:

- Hvorfor gør jeg så dette? Jeg elsker at udfordre mig selv, men når jeg også kan larme lidt for en sag der ligger mit hjerte nær, så giver det hele bare endnu mere mening.

Du kan følge Marinela Djekic på hendes Instagramprofil, marinelasmovement

En indlagt dreng på Rigshospitalet, giver en legehelt en highfive. - Foto: Legeheltene.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Annonce