Annonce
Samfund

Jeg har kun to timer til oprydning: Vicevært forsvarer sig og sender skylden videre

Tustrupvej før Alex Kejser Hermansens oprydning. Foto. Alex Kejser Hermansen
Lossepladsen, som nogle kalder buskadset ved Netto på Tustrupvej, er et område, hvor folk fra nærmiljøet angiveligt efterlader deres skrald. I hvert fald hvis vi spørger viceværten, der har ansvar for at rydde op.

I starten af Tustrupvej på højre side, når du kommer fra Netto, er der et buskads, hvor der ofte ligger en del skrald. Både den som vinden beriger området med og den skrald som folk bevidst smider.

Forleden skrev vi om Alex Kejser Hermansen, der var træt af at bo ved siden af, hvad han kaldte et slumkvarteret på Tustrupvej. Derfor har han to gange ryddet op, og han har planer om at gøre det igen.

Men hvem er det egentlig, er der ejer grunden, og derved har ansvaret for grunden? Og hvem er det, der bruger området som losseplads?

Annonce

Bruges til storskrald

Vi har kontaktet ejeren af grunden, men denne svarer ikke tilbage på vores gentagne henvendelser.

Dog så vil viceværten gerne tale med os. Han fortæller, at han er ansat to timer om ugen, og at han hver uge rydder en stor skraldesæk op fra området. Og i vores samtale med ham, gør han det klart, at han er godt og grundig træt af de folk, der bevidst smider skrald på grunden.


Når jeg siger til dem, at de skal samle det op, får jeg at vide, at jeg skal holde min kæft,

Viceværten


- Jeg er ved at være nået dertil, hvor jeg er rigtig træt. Jeg har et begrænset antal timer, og når jeg har ryddet op, så går der 14 dage, og så er det grimt igen, siger han og fortsætter.

- Jeg har været ude for, at unge smider skrald der, og når jeg siger til dem, at de skal samle det op, får jeg at vide, at jeg skal holde min kæft, fortæller viceværten, der ikke ønsker at stå frem med navn eller billede.

- Så jeg er holdt op med at kommentere, når jeg ser folk der smider skrald, fortæller viceværten der også oplever, at beboere fra Tustrupvej smider deres affald på 'lossepladsen',

- Du siger, at folk fra Tustrupvej smider skrald på 'lossepladsen'. Hvordan kan du vide det?

- Altså jeg har set, at der for eksempel har ligget en cykel i en af forhaverne på den anden side, og så ligger den her næste dag.

Men hvordan kan du vide, at det er beboerne?

- En cykel flytter jo ikke sig selv, så for mig, giver det mening, at beboerne på Tustrupvej bruger området til storskrald.

Har du set det?

- Nej. Jeg har indtryk af, at det er noget, folk gør i ly af mørket, og jeg skal ikke agere politimand, svarer han, og pointerer, at han ikke tror på, at folk vil gå langt med for eksempel store sække eller andre store ting.

Annonce

Naboer: Vi sviner ikke

- Jeg har haft ideer såsom at sætte borde og bænke op eller asfaltere området, men i og med at der om aftenen hænger er en del unge ud på området og ryger joints, er det måske ikke så smart, siger han og fortæller, at der også engang var en mand, der havde en køkkenhave med kartofler.

Vi har talt med Eva. E. J. Malmqvist, der er beboerformand for Andelsforeningen Tustrup. Foreningen ligger overfor 'lossepladsen.'

Hun kan ikke nikke genkendende til det som viceværten siger.

- Vi har en ordning med kommunen om at de kommer og henter vores storskrald, når vi har noget, og før det bliver hentet, har vi det i vores aflåste baggård, så derfor giver det ikke mening at det skulle være nogle af os der smider skrald derover, svarer hun, da vi spørger hende om hun har kendskab til at skrald fra deres haver smides over på lossepladsen.

- Jeg kan ikke, hvad fidusen skulle være, vi vil jo alle det bedste for vores område. Vi bor her jo, så vi har også en interesse i, at her er pænt, siger Eva, der ligesom Alex og viceværten er frustreret over alt det skrald der håber sig op.

Hvor tror du så det kommer fra?

- Det er et rigtig godt spørgsmål. Fordi bygningen ser ud som den gør (slidt med graffiti, red) og fordi der allerede ligger skrald, så er folk måske mere tilbøjelige til at smide affald der, end i vores haver, siger hun afsluttende.

Vi har spurgt Københavns Politi, om de har modtaget anmeldelser fra området omkring Tustrupvej. De svarer i en mail.

- Nærpolitiet har ikke fået henvendelser omkring aktuelle problemer på stedet (Tustrupvej, red). Vi opfordrer beboere og andre med eventuel viden om kriminalitet eller utryghedsskabende adfærd i området til at kontakte den lokale betjent på telefon 4026 8353.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Tiltale: 60-årig stedfar forgreb sig på 15-årig pige ved at narre hende

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce