Annonce
Vanløse

Julie sender resterende legetøj fra indsamling til flygtningebørn i Irak

En irakisk dreng fra en flygtningelejr der modtager en bil. Tjek glæden i hans øjne <3 Foto. privat
Julie Bistrup har i fire år samlet legetøj ind til økonomisk pressede familier. Hendes projekt stopper ikke her. Det resterende legetøj sendes nemlig til flygtningelejre i Irak.

For fjerde år i træk har galleriejer, Julie Bidstrup omdannet sit galleri, Bidsart, om til et sted hvor pressede familier kan komme og hente julegaver til deres børn. Hun fortæller at det er mange forskellige familier, men at det der er fælles for dem, det er at de er økonomisk pressede

- I år er mange pressede på grund af corona, derudover der er mange enlige eller kvinder fra krisecentre, der simpelthen ikke har råd til gaver.

For mange er det sårbart at bede om hjælp. Hvordan oplever du det her i galleriet?

- Det vigtigste her, det er, at der ikke er krav om dokumentation. Det er et mellemfolkeligt projekt, hvor vi hjælper hinanden. Derfor tror jeg, at det, for mange, er lettere at komme ind og bede om hjælp. Der har dog virkelig været tryk på i år, så jeg har ikke haft, så mange samtaler med de besøgende, som jeg plejer at have. Men det er klart mit indtryk, at mange af dem der kommer virkelig er pressede. Og de er meget taknemmelige for, at de her får mulighed for at finde en gave eller to, svarer Julie. Hun trækker vejret dybt og fortsætter.

- Jeg har mødt flere, hvor det er mit klare indtryk, at hvis de ikke havde fået en gave her, så havde der simpelthen ikke været en gave under det juletræ, som de hellere ikke har råd til, siger Julie i en alvorlig mine.


Vi sender legetøjet til tre flygtningelejre i Irak Arbat i Sulaymaniya, Baxteri i Khanaqin, Khanki i Dahuk. Sidste år sendte vi også legetøj derned, og vi fik sådan nogle livsbekræftende billeder tilbage.

Julie Bidstrup, medejer af Galleri Bidsart.


- Den gave de finder her er ikke en ekstra gaven. Det er gaven.

Annonce

Sender resten til flygtningebørn i Irak

Da sidste forældre i mandags havde hentet legetøj, gjorde Julie Bidstrup klar det næste store projekt i forbindelse med hendes legetøjsindsamling. Nemlig at sende det resterende legetøj til flygtningebørn i Irak.

Hvad sker der med den mængde legetøj, som ikke er blevet afhentet?

- Vi sender legetøjet til tre flygtningelejre i Irak Arbat i Sulaymaniya, Baxteri i Khanaqin, Khanki i Dahuk. Sidste år sendte vi også legetøj derned, og vi fik sådan nogle livsbekræftende billeder tilbage, siger hun og viser nogle billeder på sin telefon, mens hun smiler. De andre år har vi også doneret til krisecentre.

Artiklen fortsætter under billedet.

En dreng får en brandbil. Foto. Privat

Hvordan finansieres transporten? Der er jo en del legetøj tilbage.

- Sidste år samlede vi penge ind til fragten, og det gør vi igen i år. Man kan derfor sende 20 kroner til MobilePay, 766623, onsdag 16. december med teksten Legetøj, svarer Julie og siger afsluttende.

- Og bliver der lidt ekstra så bruger vi penge til fragt af varmt tøj til børnene, som andre har indsamlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fornuftsægteskab giver mere liv på Asfalten

Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Annonce