Annonce
Vanløse

Jydediskriminering førte til Thyvej

Tone (17), manden Kenneth, Alvin (12), Leo (15) og Helene Horsbrogh foran deres hus på Thyvej. - Foto: Selfie af familien Horschrugh

Udlejeren på 95 år kunne ikke stå for det jyske par, der ventede deres første barn. Det er nu 18 år siden, og familien på Thyvej er blevet udvidet med endnu et par børn og en kælder med saxofon, bas, trommer og keybord.

Annonce

Det kan godt betale sig at være udsat for diskriminering.

Det ved Helene Horsbrugh noget om. I 2001 skulle hun finde en bolig et sted på s-togslinjen mellem Frederikssund og København. Manden Kenneth skulle starte på arbejde i Ølstykke efter sommerferien, men tilbragte sommeren med at arbejde i Norge. Så Helene Horsbrugh sad i Aarhus, hvor parret boede, og gennemlæste hver uge Den Blå Avis - dengang i papirudgave - for at finde en bolig til den lille familie. Let var det ikke.

Men en dag så hun en annonce på en villalejlighed på Thyvej, som fristede. Den 95 årige udlejer af villalejligheden på Thyvej blev kimet ned, for der var også dengang rift om boligerne. Men udlejeren, fru Camradt, var slet ikke i tvivl om, at et nygift par fra Jylland var de helt rette lejere.

»Jeg husker tydeligt, da jeg en hed julieftermiddag slæbte mig selv og min gravide mave gennem Vanløse og for første gang fik øje på huset. Huset havde patina og charme i overflod,« fortæller Helene Horsbrugh.

Parret flyttede ind, og et par måneder efter blev datteren født, og de fik et brev fra Københavns Kommune underskrevet daværende overborgmester Jens Kramer: ’Tillykke med den lille nye københavner’.

»Jeg blev næsten helt fornærmet, for vi var jo dårligt flyttet ind, og vores datter var i hvert faldt ikke københavner. Men det er hun jo, og i dag er alle børn totalt københavnere og vanløseborgere,« siger Helene Horsbrugh.

Udlejeren boede i stuen og inviterede ofte den lille familie på te og købesmåkager. Og da hun døde året efter, fik parret mulighed for at købe hendes del, og de har boet her siden.

Nu har den store førstefødte københavnerpige fået selskab af to brødre, og kælderen er spækket med. Da udlejeren døde, fik vi mulighed for at købe det, og vi bor her stadig. Den førstefødte, vores datter, fylder i øvrigt 18 i næste måned og har fået selskab af to yngre brødre. De er selvfølgelig alle tre vaskeægte Vanløse-borgere.

Kælderen er spækket med klaver, trommer, saxofon og bas for hele familien spiller musik.

De er glade for Vanløse - selv manden, der er fra Lemvig har efterhånden vænnet sig til at djævleøen og København ikke er så gal endda.

»Det har også været rart at følge udviklingen. Lige da vi flyttede herover,, må jeg indrømme. at det var lidt kedeligt, for jeg boede i Aarhus midtby, hvor der var noget mere hipt end Vanløse dengang. Men der er kommet mere liv i bydelen, selvom vi nu savner biografen. Der kunne godt komme en ny,« siger Helene Horsbrugh.

Hun sætter især pris på at Vanløse er en blandet bydel både i bebyggelse og med befolkning.

»Det er ligesom om det er hele Danmark, der bor her.«

Diskriminering er ikke så ringe endda.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Seks maratoner på seks dage

Vanløse

Sommercamp på Asfalten i uge 28

KøbenhavnLIV

Pizza & Sandwich X er bedst

Annonce