Annonce
Musik

København har fået nyt spillested med plads til 350

Spillestedet Stairway i Vanløse. Foto: Chili Djurhuus.
Annonce

Så skete det!

Københavns nye spillested i Vanløse, Stairway åbnede torsdag 3. september.

Til åbningsreceptionen mødte VanløseLIV, musikredaktør, Jeppe Greve, til en snak om det nye spillested.

- Det er sjovt, fordi det ligger i Vanløse, så siger man Vanløses nye spillested. Man ville aldrig sige, at Loppen var Christianshavns nye spillested, siger Stairways musikredaktør, Jeppe Greve, da VanløseLIv spørger ham, hvordan det er at få et nyt spillested i Vanløse.

Når man ser rundt er det også tydeligt at se, at det nye Stairway er et sted med samme kaliber som andre spillesteder såsom Loppen eller Lille Vega, og Jeppe glæder sig til at corona har lagt sig, så der kan komme rigtig gang i musikken.

Annonce

Både udenlandske og danske artister

Stairway præsenterer danske og udenlandske artister, og giver, ifølge Jeppe Greve, plads til de alternative genrer, de finurlige musikmiljøer, og den nyskabende og grænsesøgende musik, der spænder fra garagerock og indie over den elektroniske verden til det finske råbekor og japansk noise.

Jeppe Greve står ved baren på Stairway. Foto. Chili Djurhuus

Hvad det betyder for dig at Stairway endelig er åbnet?

- Vi har i mange år arbejdet på at udvikle musikområdet her i bydelen. Så da muligheden opstod for at overtage lokalerne ved siden af biblioteket og åbne et større spillested, gik vi ind i en proces omkring, hvem der skulle spille på scenen, hvordan det skulle se ud og ikke mindst hvilken betydning det vil få Vanløse, så for at svare på dit spørgsmål svarer Jeppe Greve, og fortsætter: - Så det betyder meget for os.

Vi har frivillige fra lokalområdet, og det betyder meget, da det bindet området sammen. Vi udnytter et potentiale, som vi har vidst var der. Der er mange ting der bliver bundet sammen ved, at vi åbner det her sted, som udover at være super flot spillested med en rigtig god lyd, også har en større funktion for hele sammenhængen i området.

Stairway har plads til 350 stående publikummer, men grundet corona-situationen er det 70 siddende. Stairway ligger på Lindehøjen 12, 2720 Vanløse - tæt på Metro og S-Tog.

Læs mere på Stairways Facebook-side:

https://www.facebook.com/stairwayCPH

Fakta om Stairway

Stairway drives af den kommunale kulturhusenhed DIT:KBH, som står for Do-It-Together København, med det formål at forløse Københavns mange alternative musikmiljøer.

DIT:KBH er drevet af en kærlighed til at skabe og ved, at man skaber bedst, når man skaber sammen. Derfor driver og udvikler DIT:KBH nogle af byens mest skabende kulturscener i fællesskab med en lang række af Københavns spændende kulturaktører, kreative iværksættere og musikmiljøer.

DIT:KBH arbejder for stærke partnerskaber og frivillighed i kulturen, hvor vi sammen skaber levende, inkluderende og bæredygtige fællesskaber bagved, på og foran scenen. Stairway er DIT:KBHs nyeste skud på stammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Kultur

Prisfest på Kulturstationen

Sport

Skøjtebanen: Intet er sikkert endnu

Annonce