Annonce
Minimumsnormeringer

København overhaler Christiansborg: Indfører Minimumsnormeringer

Børne- og Ungdomnsborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen (S). Foto. Københavns Kommune
Med den nye budgetaftalen for 2021 foretager Københavns Kommune en historisk stor investering for at sikre de anbefalede en voksen til tre børn i vuggestuen og en voksen til seks børn i børnehaven.
Annonce

- Et bredt flertal på rådhuset er enige om at prioritere børnene, og det er helt fantastisk. Årene i daginstitution har enorm betydning for det enkelte barns udvikling. Derfor er det så afgørende, at vi har tilstrækkeligt med dygtige og dedikerede medarbejdere,” siger Børne- og ungdomsborgmester, Jesper Christensen (S)  der er begejstret for, at København med budgetaftalen realiserer et forslag fra S og SF om at gå foran Christistiansborg og indfører minimumsnormeringer allerede i 2022.


Flere hænder gør kun en forskel, hvis det er de rette hænder. Så det er vigtigt, at institutionerne lykkes med at skaffe og fastholde dygtige folk.

Jesper Christensen, Børne- og Ungdomsborgmester (S)


Med den nye budgetaftale for 2021 foretager Københavns Kommune en historisk stor investering for at sikre de anbefalede en voksen til tre børn i vuggestuen og en voksen til seks børn i børnehaven. Også kaldet minimumsnormeringer.

I alt afsættes der næsten 450 millioner kroner over fire år til minimumsnormeringerne. Udover minimumsniormeringer investeres der også i at udvikle den pædagogiske kvalitet i byens daginstitutioner.

- Flere hænder gør kun en forskel, hvis det er de rette hænder. Så det er vigtigt, at institutionerne lykkes med at skaffe og fastholde dygtige folk. Særligt i en tid, hvor ledigheden blandt pædagoger er rekordlav, og færre vil være pædagog, siger Jesper Christensen og henviser til tre store løft i aftalen, der vil rulle henover de københavnske daginstitutioner fra 2022.

Aftalens tre løft

  • Bedre normering: Der afsættes knap en halv mia. kr. over de næste fire år til at sikre minimumsnormeringer, så der i 2022 højst må tre børn per voksen i vuggestuerne og seks børn per voksen i børnehaverne.
  • Bedre rekruttering: Der skrues op for indsatsen med at få nye medarbejdere. Blandt andet erder afsat midler til at videreuddanne flere pædagogmedhjælpere til pædagoger. Og der arbejdes på at få godkendt en lønnetuddannelse til meritpædagog for akademikere, som føler, de er landet på den forkerte hylde.
  • Bedre ledelse: Forskning viser, at god ledelse har stor betydning for børns trivsel, udvikling og læring i dagtilbud.

- De yngste børn har været den store mærkesag for mig i årets budget. Så jeg er meget glad for, at vi er i mål med en aftale til gavn for både børn, forældre og de dygtige ansatte i vores institutioner, siger Jesper Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Kultur

Prisfest på Kulturstationen

Sport

Skøjtebanen: Intet er sikkert endnu

Annonce