Annonce
Politik

Københavns Kommune giver 17 millioner til Københavns børn og unge

Der er penge på vej til københavnske skoleklasser. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Københavns børn og unge får en velfortjent vitaminindsprøjtning fra den såkaldte overførelsessag - og kendt som den lille budgetaftale, blandt andet i gennemsnit 5000 kroner til hver klassekasse.

Efter et år præget af nedlukninger og savn er der hjælp på vej til de københavnske skolebørn- og unge. De har i den grad fortjent gode oplevelser sammen. Det får de nu penge til, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

I København er politikerne på Rådhuset netop blevet enige om en stor trivselspakke på 17 mio. kr. til byens skolebørn- og unge. Pengene skal styrke det fællesskab, som eleverne har savnet voldsomt efter et år i coronaens skygge.

Ifølge Københavns Kommune får hver klasse i snit 5.000 kroner. Der kommer også penge til fritidshjem samt i fritidstilbud. Og pengene skal gå til aktiviteter ud over det sædvanlige. Aktiviteter, der skaber glæde og sammenhold.


De har virkelig behov for at komme ud og lavet noget sammen, der styrker deres sammenhold

Max Ulrich Larsen


For skoleleder på Damhusengens Skole i Vanløse, Max Ulrich Larsen giver pengene, selvom 5000 kroner til en klasse, måske ikke lyder af meget, et bidrag til, at børnene kan få lidt luft under vingerne.

- Det er en rigtig fin signal værdi at sende, at det er vigtigt for vores børn og unge, at de har behov for at lave noget sjovt og hyggeligt sammen, siger Max Ulrich Larsen og pointerer, at man skal huske på, at børnene mere eller mindre har befundet sig på den samme matrikel, det sidste år.

- Så de har virkelig behov for at komme ud og lavet noget sammen, der styrker deres sammenhold, slår Max Ulrich Larsen fast.

Skoleleder på Damhusengens Skole, Max Ulrich Larsen. Foto. Martin Sørensen.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) er glad for, at budgetparterne på Rådhuset har bakket op om hans forslag med en trivselspakke.

- Børn og unge har brug for at mærke, at de er en del af et fællesskab. Det er i fællesskabet, de udvikler sig og finder energi. Og selvom fjernundervisningen har været af høj kvalitet, kan den ikke erstatte ægte samvær. Heldigvis kan alle se frem til snart at få en mere normal skoledag med fysisk fremmøde. Og det skal vi fejre med at give fællesskabet en tiltrængt vitaminindsprøjtning, udtaler Jesper Christensen og siger afsluttende.

- Vores børn og unge har udvist kæmpe tålmodighed og samfundssind under pandemien. Men året med nedlukninger har slidt på dem. De savner kammeraterne og de voksne fra skolen, fritten og klubben, og de har i den grad fortjent at få nogle gode oplevelser sammen, siger han.

Trivselspakken

10,5 millioner kroner til Københavns skoler- og fritidshjem – også specialskoler.

4,5 milloner kroner til klubområdet.

2 millioner kroner, der er øremærket lejrskoleophold.

Pengene er en del af årets ’lille budgetaftale’, den såkaldte overførselssag.

Med pengene får skoler og institutioner mulighed for at arbejde med fællesskaber, sociale relationer, trivsel og motivation.

Det er skolerne og fritidstilbuddene selv, der fordeler pengene lokalt.

Aktiviteterne kan gennemføres, når samfundet åbnes, men tager selvfølgelig udgangspunkt i de aktuelle corona-restriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce