Annonce
Trafik

Kørelærer: Fodgængerovergangen er rigtig farlig

Shojaat Hussein er indehaver af Vanløse køreskole. Foto. Chili Djurhuus

I onsdags blev endnu en person påkørt, da pågældende skulle over fodgængerovergangen på Jyllingevej bed Krogebjerg. VanløseLIV har spurgt kørelærer og indehaver af Vanløse Køreskole, Shojaat Hussein, hvad han mener om overgangen.

- Det er en rigtig farlig fodgængerovergang. Jeg ved, at der har været flere uheld, hvor biler har holdt stille for en fodgænger, og derfor enten er blevet kørt op i eller at bilen i overhalingsbanen har ramt fodgængeren, som det også skete i onsdags.

Annonce

De to spor gør det ekstra farligt

Hvorfor er det så farlig en fodgængerovergang?

- Der er de her to spor, der gør det være svært for bilisten i det yderste spor, altså overhalingsbanen at se fodgængeren. Derudover har man som billist svært ved at orientere sig og derved stoppe i tide, fordi man kører 60 km/t, forklarer Shojaat Hussein.

Han fortæller desuden, at han bruger en del tid på at lære sine elever at orientere sig ekstra godt ved fodgængerovergange som den på Jyllingevej. Specielt når det er mørkt, da mørket gør det svært at orientere sig.

Hvad ville du som kørelærer foreslå som løsning?

- Det er oplagt at der kommer en af her smarte lysreguleringer, så der simpelthen bliver rødt, når der er nogen, der skal over, svarer Shojaat Hussein med det samme.

VanløseLIV har spurgt Trafik. og Miljøborgmester, Ninne Hedeager Olsen og sopurgt om der fra Trafik- og Miljøforvaltningen er nogle pkaner om at nedsætte hastigheden eller finde penge til en lysregulering, selvom der i budgetforhandlingerne ikke blev fundet penge til det.
I en mail svarer Ninna Hedeager Olsen.

Lars Hammer Pedersen er en af de mange borgerne der også mener, at fodgængerovergangen Krogebjerg og Jyllingevej er farlig. Foto: Chili Djurhuus.

- Det er meget bekymrende, at der nu igen sker en påkørsel ved overgangen på Jyllingevej, som vi ved, der jævnligt er problemer med. Af samme grund havde jeg også bestilt et budgetnotat på at få sikret krydset, men der lykkes desværre ikke Enhedslisten at rejse den til budgetforhandlingerne, da vi ikke kom med i forhandlinger.

- Vi skal derfor kigge på, hvilke andre muligheder der er for at gøre overgangen mere sikker, og jeg mener bestemt, at hastighedsbegrænsning kunne være en af løsningerne. Vi har længe været i dialog med politiet om at få mulighed for at indføre lavere hastigheder på flere strækninger i København – og meget tyder på, at det går vores vej. Så jeg håber også, det lykkes at sænke hastigheden ved den del af Jyllingevej.

VanløseLIV har kontaktet Københavns Politi, og spurgt om de efter det nye uheld nu vil anbefale en nedsættelse af hastigheden på Jyllingevej.

Artiklen opdateres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kronen er sat på tvangsauktion: Gammel gæld har indhentet centret

Vanløse

Tvangsauktion af Kronen: Lokalplan sikrer mod boligspekulant

Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce