Annonce
Stokroser og bier

Kammilla sår stokroser, når hun går tur: Jeg giver tilbage til naturen

Kammilla Rygaard Petersen står i den lille urtehave hun har taget initiativ til i sin boligforening. - Foto. Chili Djurhuus.
Kammilla sår stokroser, når hun går tur. Både for synets – og for biernes skyld.
Annonce

- Jeg og vanløseborgerne får noget kønt at kigge på, og bierne får føde, så de kan opretholde biodiversiteten, siger Kammilla Rygaard Petersen. Og bierne er vigtige. Hvis der dør for mange bier, får det store konsekvenser vores adgang til frugter og grøntsager, fordi bierne befrugter frugter og grøntsager. Det kan man læse flere steder. Blandet andet i Illustreret Videnskab. Og der er en grund til at det netop er stokroser Kammilla sår.

Annonce

Bierne elsker dem

- Stokroser kan vokse alle steder. Det er bare at kaste frøene, siger Kammilla Rygaard Petersen og går hen til en af de mange stokroser, hun har sået i sin egen boligforening. En bi flyver ind i en af de mange lyserøde stokroser.

Stokroser pynter selv et pakeringsskilt. Stokroserne er sået af Kammilla Rygaard Petersen. Hun sår stokroser rundt omkring i Vanløse, når hun går tur,. - Foto. Chili Djurhuus.

Kammilla fortsætter mens, hun smiler:

- Se selv. Bierne elsker dem.

Vi står i en biodiversitetskrise, fordi der blandt andet er nedgang blandt bier. Og hvis det fortsætter, er det nogle alvorlige problemer vi står overfor i fremtiden.

Kammilla Rygaard Petersen

- Hvorfor så noget?

- Jeg føler, jeg har en forpligtelse for at sprede kærlighed og nektar til bierne. Vi står i en biodiversitetskrise, fordi der blandt andet er nedgang blandt bier. Og hvis det fortsætter, står vi overfor nogle alvorlige problemer i fremtiden. Vi skal huske at give tilbage til naturen i stedet for bare at tage siger Kammilla og slår fast, at hun ville ønske folk var lidt mere eftertænksomme overfor naturen.

- Dog så er jeg ikke fanatisk. Jeg har en bil, men jeg har også en respekt for den verden, jeg lever i. Og ikke mindst en respekt for de fremtidige generationer.

Sådan så bedet i Kammilla Rygaard Petersens boligforening ud, før hun og andre begyndte at så stokroser og plante blomster. - Foto. Chili Djurhuus.
Sådan ser et af de mange bed ud efter, at Kammilla Rygaard Petersen og andre beboere er begyndt at så stokroser og plante blomster. - Foto. Chili Djurhuus.

- Har nogle af dine naboer sagt noget?

- Ja, de har lagt mærke til det, og folk er glade for det. Til at starte med var vores gårdmand ikke så glad. Men da det gik op for ham, at jeg og andre i foreningen passede det selv, blev han lidt mere afslappet, siger Kammilla og griner. Kammilla fortæller, at hun også er kommet til at plante et valnøddetræ i Grøndalsparken.

- Om 10 15 år, kan folk få glæde af det, siger hun og smiler. Hun siger afsluttende:

- Jeg håber, at jeg kan være inspiration for andre, så folk begynder at så og plante blomster. Det handler om jordens fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vanløse

Mød skønhedseksperter i Kronen

Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Sang om Ålekistevej spilles på P5

Vanløse

DSB vedtager snart ny køreplan

Vanløse

Legestue åbner i Den Gamle Kaffebar

Annonce