Annonce
Vanløse

Kammilla bor i en almennyttig lejlighed og har sin egen urtehave

Kammilla Rygaard Petersen i sin urtehave, som hun selv har taget initiativ til at opføre. Hun sår også stokroser både på boligselskabets grund samt rundt omkring i Vanløse. - Foto. Chili Djurhuus.
Kammilla Rygaard Petersen bor i en almennyttig lejlighed, men det forhindrer hende ikke i at have en urtehave.
Annonce

- Jeg har porrer, chili, agurk, salat, gulerødder, kartofler, krydderurter siger Kammilla Rygaard Petersen, der står i sin urtehave. Hun har en lejlighed i det almennyttige Boligselskab KAB. Hun stopper op, tænker sig om, og fortsætter.

- Og tomater, hvidløg, løg og meget siger hun og griner.

Annonce

Alle boligselskaber har masser af græs

- Hvorfor en urtehave?

- Vi havde så mange græsarealer, der bare stod, så hvorfor ikke plante noget? Det er både godt for miljøet, insekterne, min pengepung -  også er det rart at kigge på, fortæller Kammilla Ryggard Petersen der, de sidste par år, har haft en urtehave på en af de mange græsplæner der pryder området omkring Buksager, hvor hun bor til leje.


Det er meget bedre for miljøet, at jeg bare lige kan gå ned i min urtehave og tage de grøntsager og krydderurter, jeg har brug for

Kammilla Rygaard Petersen


- Hvorfor ikke bare gå ned i supermarkedet?

- Det her kan jo ikke være meget mere lokalt, og så begrænser det madspild, siger Kammilla og tager et salathoved op af jorden. Det er meget bedre for miljøet, at jeg lige kan gå ned i min urtehave og tage de grøntsager og krydderurter, jeg har brug for i stedet for at købe grøntsager, der er produceret i og fra transporteret fra udlandet eller et sted i Danmark.

Det er med at passe på miljøet, hvor jeg kan. Vi har alle et fælles ansvar. Der er brug for nogle grønne løsninger lokalt, såsom det her. Og så et er økologisk, siger hun og smiler.

På Kammilla Rygaard Petersens altan hænger de løg og hvidløg, hun har høstet i sin urtehave.

- Var det svært at få lov til at lave en urtehave af dit boligselskab?

- Overhovedet ikke, svarer Kammilla og griner. Hun fortsætter:

Det eneste KAB ville sikre sig var, at vi rent faktisk stod for urtehaven, fordi deres havemand ikke havde ressourcer til at stå for den. Så da jeg lovede det, var det bare at finde et stykke jord, grave lidt og wupti, så havde jeg en urtehave. Og græs er der jo masser af  - i alle boligselskaber. Så det er bare at komme i gang, siger hun og smiler.

Kammilla Rygaard Petersen står med et salathoved fra sin urtehave. - Foto. Chili Djurhuus
Før Kamilla Rygaard Petersen oprettede en urtehave på en af de mange græsplæner i det almennyttige Boligselskab, KAB, var det bare en stor græsplæne..- Foto. Chili Djurhuus.

- Er det så kun din urtehave?

- Lige nu står jeg for den alene. Men hvis der er nogle, der vil være med, er de mere end velkommen. Folk kan også få grøntsager fra haven. Men jeg vil gerne have, at de spørger inden de tager. Jeg har mere, end jeg kan spise, så hvorfor ikke give det væk? spørger Kammilla ud i luften, idet hun siger med et smil på læben.

- Jeg har også plantet et valnøddetræ i Grøndalsparken. Det giver nok først noget om 10- 15 år, men så kan folk få glæde af det dér.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Kultur

Prisfest på Kulturstationen

Sport

Skøjtebanen: Intet er sikkert endnu

Annonce