Annonce
Samfund

Karina græd, da hun fik overrakt fødselsdagsgaver til sine tre børn: Jeg kan ikke sætte ord på min taknemmelighed

Karina var forbi redaktionen i dag, hvor vi overrakte hende kuverten med de tre gavekort til Kronen, som Bjarne og Lise har doneret til hendes tre børn. Foto. Chili Djurhuus
Et ægtepar fra Vanløse har doneret fødselsdagsgaver til Karinas tre børn. Vi mødtes med Karina og overrakte hende gaverne.

Efter vi skrev en artikel om Karina, der har 44 kroner om dagen til mad til sig selv og sine tre børn, skrev Bjarne og Lise til redaktionen for at donere fødselsdagsgaver til Karinas tre børn.

I dag overrakte vi Karina kuverten med tre gavekort på hver 500 kroner til Kronen fra Lise og Bjarne.

- Jeg forstår det ikke helt, siger Karina, da jeg møder hende udenfor redaktionen i behørig coronaafstand.

Karina begynder at græde. Hun tørrer sine tårer væk fra sine brune øjne.

- Jeg ville sådan ønske, vi kunne kramme, siger hun, hvorefter tårerne kommer tilbage.

Annonce

Tak er kun et fattigt ord

-  Den lille har jo fødselsdag lige om lidt, og jeg kan ikke sætte ord på den taknemmelighed, over at nogen vil gøre det her for mig. Tænk at den mindste i år kan få en gave, som hun ønsker sig, siger Karina og fortæller, at hun har aftalt med sin mellemste, at de skal i Føtex i Kronen, og at han glæder sig til også at købe en gave til sin lillesøster.

Hvordan klarer I normalt en fødselsdag

- Det er noget med at tage ned i Netto efter klokken 20, når der er halv pris på, for eksempel, boller, siger Karina. Hun begynder at græde igen og holder endnu en pause.


Alt hvad jeg får, inklusive børnepenge, indgår i mit budget.

Karina


- Det er det med at kende de små fifs, så du ved, hvor og hvornår tingene er billige. Jeg har tit følelsen af, at jeg hamstrer, når der gode tilbud eller nedsatte varer. Folk kigger på mig, men det betyder ikke noget, da følelsen af at ikke kunne forsøge mine børn, overskygger folks øjne., fortæller Karina der aldrig har købt noget i Lagkagehuset, fordi det er for dyrt.

- Måske bliver der overskud fra gavekortet til en kage eller måske et par boller, der ikke er for gamle, siger hun.

Hvad vil du sige til dem, der mener, at du bare skal tage dig sammen, fordi du for eksempel får børnepenge og ikke betaler til institution?

- Alt hvad jeg får, inklusive børnepenge, indgår i mit budget, og jeg har kun 44 kroner om dagen til mad. Jeg lægger penge til side til for eksempel vintertøj, sko, fortæller Karina, der er blevet tvunget til at afmelde skolemælk for at kunne lægge lidt ekstra til side, når corona-regningen kommer, for det har været en ekstra udgift at hjemmeskole sine børn.

- Jeg ved, de bliver kede af det, men jeg må stramme alle de steder, jeg kan, når de starter i skole igen. Jeg vender hver en krone.

Hvad har du tænkt dig at fortælle dine børn, når de pludselig får en gave, de ikke regner med?

- Jeg vil fortælle dem at der er nogle, der har doneret fødselsdagsgaver til dem i år. Mine børn ved ikke, hvor pressede vi er, men de ved godt, vi er pressede, og jeg vil ikke lyve for mine børn. Det at der er nogle der vil give fødselsdagsgaver til nogen børn, de ikke kender, det er så stort, og jeg er sikker på, at mine børn bliver meget glade. Tak er et fattigt ord i det her tilfælde, siger hun afsluttende, og smiler stort igennem sine glædestårer.

Karina er ikke Karinas rigtige navn. Af hensyn til sine børn ønsker hun at være anonym. Karinas rigtige navn og identitet er redaktionen bekendt.

_


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Erhverv

Kronen er sat på tvangsauktion: Gammel gæld har indhentet centret

Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce