Annonce
Kunst i Haven

Kat udstiller på 'Kunst i Haven': Kunst er ligesom havearbejde

Billedkunstner og kunstterapeut Kat Wennergren udstiller malerier fra sin nyeste serie, My Fair Ladies på Københavns Højskoleforenings have nye Kunstdag: 'Kunst i Haven'. - Foto. Privat
Annonce

Efter at VanløseLIV forleden skrev en artikel om den kommende kunstdag i Københavns Højskoleforenings have, har kunstnere bestormet foreningen med henvendelser. Programmet med 13 lokale kunstnere er på plads, og en årlig tradition er forhåbentligt begyndt.

Alt fra kunstmalerier til keramik, kunstneriske syprojekter og bæredygtigt træsnit bliver hvad du kan til kunstdagen lørdag første august i Københavns Højskoleforenings have. Flere af kunstnerne afholder desuden åbne workshops i løbet af dagen, så du - og dine eventuelle børn - kan prøve kræfter med forskellige kunstneriske metoder og udfolde jeres egen kreativitet.

En af de kunstnere der deltager i 'Kunst i Haven' er billedkunstner og kunstterapeut Kat Wennergren. Hun udstiller malerier fra sin nyeste serie, My Fair Ladies.

Annonce

Glæder mig til at se de andres penselstrøg

- Det er så fantastisk at der er fokus på kunst, da kunsten i den grad mangler i den digitaliserede verden. Derfor er det her arrangement smadder vigtigt, fortæller Kat Wennergren, da VanløseLIV fanger hende over telefonen.


Måske kan det her arrangement skabe nye kreative rum,

Kat Wennergren


- Hvorfor deltager du i 'Kunst i Haven'?

- Jeg bliver tiltrukket af kunstneriske fristeder og smukke locations, såsom Højskoleforeningens have hvor der er skure med tøj. Skure, der var omklædningsrum dengang, der blev lavet teater ude i haven. Måske kan det her arrangement skabe nye kreative rum, siger Katja og fortsætter:
- Og så glæder jeg mig til at se, hvordan de andre kunstnere bruger deres penselstrøg, kreativitet og kunst. Og det bliver fantastisk at opleve de forskellige performances og værksteder.

- Hvad er det kunst kan?

- Kunst er følelser. Og for mig  er det vildt terapeutisk at male - ligesom havearbejde, man kan se, hvad der sker med samme, siger Katja og griner. Udover at være kunstner, arbejder hun også som kunstterapeut. Du kan finde Katja på Facebook og Instagram ved at søge på: artbykatjawennergren.

Mød de 13 lokale kunstnere

 • Henrique Heráclio fra Majestic Natur skaber hjorte i genbrugstræ. Her bringes naturen ind, når du selv giver din hjort et gevir.
 • Billedkunstner Mari-anne Worning arbej-der med både akryl og akvarel. Oplev hendes malerier på udstillin-gen.
 • Grete Sundbro arbejder med akryl og tusch. Hun maler både naturalistisk og abstrakt med fokus på naturen og mennesket.
 • Gytte Holst udstiller sine smukke malerier, som er blevet til under et sommerophold på Kunsthøjskolen på Ærø.
 • Helle Kjærgård søger inspiration i sansnin-ger, som hun bringer i spil i sit arbejde med monografi og collage.
 • Finn Dyrhagens ikoner fungerer som et vindue til en anden verden. Han arbejder efter klassisk opskrift med bl.a. kridt og æg.
 • Kirsten Rask arbejder med både akryl og akvarel. Oplev hendes malerier på udstillin-gen.
 • Keramiker Lene Glud Jensen har 24 års erfaring og elsker at udforske lerets mulig-heder. Hun laver unika og brugsgenstande.
 • Kenan L. Meier står bag Urokse, som laver bæredygtige butter-flies af genbrugstræ og træ fra certificeret skovbrug.
 • Billedkunstner og kunstterapeut Kat Wennergren udstiller malerier i fantastiske farver fra sin nyeste serie, My Fair Ladies.
 • Lisbet L. Sekkelstenlæser digte op kl. 13.00 og udstiller udvalgte olie- og akvarelbille-der med afsæt i den norske natur.
 • Hanne Siewartz er 100 procent autodi-dakt og en mester bag symaskinen. Hun laver kreative indkøbsnet og tasker af genbrugsstof.
 • Bent Belvedere Chri-stensen har arbejdet med billedkunst hele sit liv og omsætter sanseindtryk på lærred og papir.I dag kan du ikke kun se på kunst.


  Du kan også udfolde din egen kreativitet og blive klog på forskellige kunstneriske metoder, når de 13 udstillere byder på en lang række af workshops. Hør bl.a. om udfordringer ved akvarelmaling, og lav din egen skitse med kul. Du kan også prøve kræfter med træ.

Bonus info Københavns Højskoleforening.

Københavns Højskoleforening er en frivillig forening og et mødested for alle, der har lyst til at deltage i oplysende arrangementer med fællesskabet i centrum.  De mødes til fællessang, foredrag, inspireren-de sammenkomster og meget andet. Deres aktiviteter bygger på Grundtvigs tanker, og alle er velkomne som medlemmer i foreningen. Som medlem får du adgang til arrangementer og til deres smukke have her på Damstien 25 i Vanløse.

Medlemmer betaler et årligt kontingent på 550 kroner.

Annonce
Annonce
arkitektur

Nu kan du indstille Årets Arne 2021

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

KLUMME: Billige boliger på Brugsen-grunden

Kultur

Pligten kalder 1. oktober på Stairway

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce